Petr Hampl: Česko podlehlo. Vozí uprchlíky z Kábulu. Dobrovolně. Toto přijde

19.08.2021 8:14 | Glosa

Petr Hampl, sociolog a velký kritik islámu, má za to, že čeští politici tak dlouho bojovali proti kvótám na uprchlíky, až si nakonec kvóty zavedli sami a teď si sem v armádním letadle vozí uprchlíky dobrovolně po desítkách. A tito uprchlíci budou situaci v České republice ovlivňovat už navždy. Hampl je toho názoru, že budou nebezpeční a české úřady jim kvůli tlaku neziskových organizací nebudou schopny čelit.

Petr Hampl: Česko podlehlo. Vozí uprchlíky z Kábulu. Dobrovolně. Toto přijde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hampl

Sociolog Petr Hampl varuje, že na pandemii koronaviru celý svět brzy zapomene. Je přesvědčen, že na ni brzy zapomene i Česko. Ale desítky Afghánců, které sem doputovaly v posledních dnech, budou podle Hampla Česko ovlivňovat už navěky.  

„O epidemii nebudeme za dva nebo tři roky vůbec vědět. Ale afgánská kolonie, která je zakládána (respektive radikálně posiluje už existují afgánskou kolonii) – ta bude ovlivňovat život v českých zemích už navždycky. To, čemu se říkalo kvóty, a proti čemu všichni bojovali, to se nakonec stalo okamžitě, hladce, a bez jakékoliv veřejné debaty. Dokonce se za tím účelem spojily politické strany napříč spektrem – z jejich pohledu je tedy vybudování afghánské kolonie mnohem vyšší prioritou než státní dluh, zvládání covidu, ostraha hranic, osud českého zemědělství či cokoliv jiného. Nenechme si namluvit, že je to kvůli záchraně životů. Kdyby šlo o záchranu životů, bylo by řešením ty lidi usadit v Turecku, Egyptě, Sýrii nebo kdekoliv jinde. Bylo by jednodušší, praktičtější, bezpečnější, méně náročné pro ohrožené lidi… a samozřejmě levnější,“ poznamenal k tomu Hampl v textu uveřejněném na svém webu.

Přísun nových Afghánců do Česka podle něj posílí neziskové organizace, které chtěly přijímat další a další migranty. K duhu prý půjde i úředníkům, kteří aspoň budou mít o kom rozhodovat a zachovají si tak práci.

„Za první vlnou přijdou příbuzní. Za nimi příbuzní příbuzných. Za nimi příbuzní příbuzných příbuzných. Pokud dnes někdo tvrdí něco jiného, je to bezvýznamné. Rozhodovat budou soudci Evropského soudu pro lidská práva,“ pokračoval Hampl.

A pokud už máme na českém území nové Afghánce, Hampl volá po tom, aby prošli intenzivním kurzem češtiny, i místních zvyklostí, aby jim úřady pomohly najít práci a aby jim byl striktně zakázán kontakt s Afghánci, kteří v Česku žijí už delší dobu. Hampl tvrdí, že tato komunita je radikální a potenciálně nebezpečná.

„Jenže nic takového se nestane. Noví afgánští kolonisté budou od prvního okamžiku pod vlivem radikálních fundamentalistů. Neziskovky je povzbudí k tomu, aby se vůbec neintegrovali. Pokud by české úřady cokoliv zkusily, budou okamžitě následovat žaloby (financované z peněz daňových poplatníků). Vše bude směřovat k vytváření pocitů nadřazenosti a vytvoření paralelní společnosti. Každý náznak, že by se mohlo postupovat jinak, bude kriminalizován. Mimochodem, jen idiot může předpokládat, že by v současném Kábulu mohly probíhat nějaké bezpečnostní prověrky,“ uzavřel Hampl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …