Petr Hampl: Studenti, nemusíte pracovat v zemědělství. Ale místo toho...

21.04.2020 13:04

Sociolog Petr Hampl se na svém facebookovém profilu vyjádřil k návrhu Zdeňka Ondráčka (KSČM), který chtěl, aby studenti vysokých škol šli povinně pracovat na pole. Návrh vyvolal řadu nevole, ne tak u Hampla.

Petr Hampl: Studenti, nemusíte pracovat v zemědělství. Ale místo toho...
Foto: Archiv PH
Popisek: Sociolog Petr Hampl

"Je zajímavé číst příspěvky o tom, že mnozí současní studenti nemají dost schopností, aby dokázali vykonávat pomocné práce v zemědělství. Nemělo by to náhodou být tak, že pomocí přijímacích zkoušek jsou vybíráni ti nejchytřejší, a nikoliv ti nejhloupější a nejneschopnější?" poznamenal Hampl.

Anketa

Byl Mirek Topolánek dobrý politik?

3%
97%
hlasovalo: 26989 lidí

"Už poněkolikáté se dozvídám, že je v pořádku, že za studenty platíme studium (téměř 100 tisíc ročně) Že je v pořádku, že mnoho z nich se chce hned po ukončení studia odstěhovat. Ale chtít po nich, aby za to všechno odpracovali pár týdnů na brigádě v zemědělství, tak by to byl maoismus," dodal Hampl.

Sám navrhl, že se žádný student nemusí podílet na zemědělských ani jiných pracech, a to ani během krizí. Je přece svobodný člověk. "Ten, kdo se do práce odmítne zapojit, ten si ale bude platit veškeré náklady studia za svého. Kromě toho mu bude během studia účtováno zdravotní pojištění. Druhá věc ovšem je, kdo si na svůj statek pustí studenty antropologie komiksu a jak to bude se škodami, které takoví pracanti způsobí," dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjeva o pomoc s …