Petr Hampl: Zažíváme okupaci. A nemluvím o konvoji USA

30.03.2015 9:21

Velmi kriticky se dívá na průjezd americké vojenské kolony Českem sociolog Petr Hampl. Na svých internetových stránkách srovnal účastníky „jízdy dragounů“, jak je průjezd konvoje také nazýván, s vojáky, kteří byli u nás před 70 lety vítáni šeříky.

Petr Hampl: Zažíváme okupaci. A nemluvím o konvoji USA
Foto: Archiv PH
Popisek: Petr Hampl

Podle něj je mezi těmito vojáky jeden podstatný rozdíl. „Před 70 lety měli za sebou měsíce a roky těžkých bojů. Jejich kamarádi byli mrtví a zmrzačení, oni sami prošli nejtěžšími situacemi svého života,“ píše Hampl s tím, že vojáci, kteří tehdy porazili nejlepší armádu světa a zaplatili za to obrovskou cenu, byli vítězové, kteří byli oslavováni zaslouženě.

Právě probíhající dragounskou jízdu pak Hampl dává do kategorie „potěmkinovských vítězných pochodů“. Připomíná, že v současnosti proudí do zemí Evropské unie tisíce dalších okupantů, aniž by se jim kdokoliv postavil na odpor. „Non-go zóny“, tedy území ovládaná cizí mocností, se každým dnem rozšiřují v Anglii, Francii, Švédsku a dalších zemích, a připravuje se jejich otevření také v České republice,“ upozorňuje.

Podle jeho názoru se novodobí nájezdníci nejen nesetkávají s odporem, ale vlády se dokonce snaží jim jejich vpád do země ulehčit. „Policejní složky omezují občanská práva původního obyvatelstva, aby okupantům nevznikalo nepohodlí. Staleté ústavy jsou trhány na kusy, pokud se nájezdníkům nehodí,“ píše sociolog s tím, že naše dnešní situace bude možná označena za nejkurióznější v dějinách. „Barbarský vpád se nesetkává s odporem a armády místo obrany nacvičují oslavu vítězství,“ dodal.

Celý text najdete ZDE


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…