Petra Paroubková: Celý vztah s Jiřím byl do určité míry lež. Byla jsem dobrou manželkou

29.08.2017 9:47

Velkou osobní zpověď poskytla Petra Paroubková – sice stále ještě manželka expremiéra Jiřího Paroubka, ale jež jej opustila – magazínu Blesk. „K odchodu jsem dlouho sbírala odvahu,“ tvrdí Paroubková, jež má s Paroubkem dceru Margaritu.

Petra Paroubková: Celý vztah s Jiřím byl do určité míry lež. Byla jsem dobrou manželkou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petra Paroubková

„Problémy jsme měli delší dobu, stupňovaly se postupně poslední rok a něco. Ale ta, jak říkáte, krize, začala zhruba rok před mým odchodem,“ popsala Paroubková. Vyvrátila však slova svého muže Jiřího Paroubka, že by ji změnila mozková příhoda, kterou před dvěma a půl lety prodělala. 

„Má osobnost zůstala po krvácení do mozku stejná. Ano, mám například horší krátkodobou paměť, na to to mělo vliv. Ale rozhodně ne na to, jaká jsem. Změnily se mi priority, což se asi stane každému, kdo se ocitne na pokraji smrti. Po manželově nařčení z duševních a jiných nemocí jsem se hned nechala vyšetřit a veškeré výsledky dopadly skvěle,“ sdělila Blesku Paroubková.
 
Ve svých slovech potvrdila, že k odchodu od manžela dlouho sbírala odvahu, učinila tak až po schůzkách s odborníky. Potvrdila i to, že se svým mužem byla jednou na konzultaci u sexuologa Radima Uzla. 
 
Paroubková pak odmítla, že by za rozpadem manželství stál z její strany někdo další. „To je úplná hloupost. Byli jsme manželé deset let a já nikdy nevěrná nebyla. Proč můj muž tvrdí opak, to netuším. On se celé roky neprojevoval žárlivě, já mu tedy taky nikdy nedala důvod. Takže tomu nerozumím, asi nemá smysl to řešit. Za mým odchodem rozhodně nikdo třetí není, je to mé osobní rozhodnutí,“ řekla rázně Paroubková a rozpovídala se o tom, že v posledních měsících se často stýkali s Paroubkovou první ženou Zuzanou. 
 
„Měl k tomu nějaké své důvody, které jsou ale velmi osobní a nechci o nich mluvit. Snažila jsem se mu vyjít vstříc a souhlasila jsem. A proto se také naše manželství dostalo tam, kam se dostalo. Nebyl to jediný důvod, nebyl ani hlavní, ale jeden z důvodů to byl,“ řekla s tím, že proti Zuzaně jako člověku nic nemá.
 
„Ale o to, jaká je, tady vůbec nešlo. Šlo o vztah, jaký byl mezi nimi. Teď nechci, aby to vyznělo, že měli nějaký intimní vztah, to vůbec ne. Ale povaha toho vztahu pro mě nebyla akceptovatelná. Ona ale za nic nemůže, tím bych to uzavřela,“ dodala Paroubková.
 
Být manželkou vrcholového politika podle jejích slov nebylo jednoduché. „Celý ten vztah byl do určité míry lež,“ uvedla Paroubková a vzpomínala na to, jak předtím, než se narodila dcera Margarita, dvakrát samovolně potratila. Ona sama musela vše tajit a ještě se podle svých slov na veřejnosti přetvařovat a tvářit spokojeně.
 

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
 
Když odešla Petra Paroubková od Paroubka, byla podle svých slov v těžké finanční situaci. Rozhodla se tedy rozprodávat mnohé hezké značkové věci – boty či kabelky. „Ze začátku jsem si nějaké peníze musela půjčit, netajím se tím, že mám stále dluhy. Proto se snažím ty své dražší kousky rozprodat. Nelpím na nich, peníze jsou pro mě teď důležitější,“ řekla Paroubková s tím, že je schopná se o sebe postarat. Jako problém však vidí příjmení Paroubková. „Spousta lidí se obává jeho vlivu, protože manžel se netají tím, že vliv má,“ uvedla.
 
Závěrem rozhovoru pak Paroubková popřela, že by ji někdy manžel fyzicky napadl. „Já o něm nechci a nebudu veřejně mluvit špatně,“ dodala závěrem, že nechce ze svého rozchodu dělat pavlač. O sobě pak řekla, že si myslí, že byla dobrou manželkou. Cestu zpět k manželovi už rozhodně nevidí jako reálnou. „Pro mě je konec manželství největší osobní prohra. Můj odchod nebyl rozmar. Byl to únik ze situace, o které manžel dobře věděl,“ uzavřela se slovy, že na nový vztah stále nemá pomyšlení.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…