Petříčkovi vadí, že byl Babišův syn s vědomím premiéra na Krymu

15.11.2018 11:15

Ministru zahraničí Tomáši Petříčkovi (ČSSD) vadí, že byl syn premiéra Andreje Babiše (ANO) s vědomím otce na ukrajinském Krymu okupovaném Ruskem. Česká republika anexi Krymu odmítá. Petříček to chce s premiérem probrat. Okolnosti cesty Babiše juniora chce řešit s ruskou i ukrajinskou stranou. Petříček to řekl Deníku N.

Petříčkovi vadí, že byl Babišův syn s vědomím premiéra na Krymu
Foto: repro ČT
Popisek: Tomáš Petříček

„Není to v pořádku. Ukrajinská strana mě ještě nekontaktovala, ale já sám si k tomu vyžádám podklady. Chci se spojit s ruskou i ukrajinskou stranou a chci k tomu bližší informace. Česká republika anexi Krymu neschvaluje, neuznává a nepodporuje, což je oficiální stanovisko české vlády,“ řekl Deníku N Petříček.

Ministr byl překvapený, že o cestě syna premiér věděl. „Je to velmi nestandardní. Českým občanům se nedoporučuje na Krym jezdit – to platí i pro premiéra. Toto téma před premiérem nadhodím,“ dodal.

Babišův pětatřicetiletý syn trpící schizofrenií tvrdí, že jej spolupracovník jeho otce držel na Krymu, aby nemohl vypovídat v kauze Čapí hnízdo, kvůli níž čelí on i premiér obvinění z dotačního podvodu. Podle předsedy vlády to není pravda. Babiš junior uvedl, že podepisoval nějaké dokumenty, ale nevěděl jaké. Na Krym ho odvezl manžel jeho psychiatričky Petr Protopopov. V rozhovoru pro Právo Protopovov uvedl, že byl od léta 2015 asistentem Babišova syna a do Ruska a na Krym ho odvezl loni v září kvůli tlaku médií po vypuknutí kauzy Čapí hnízdo. V listopadu se na Krym vrátili. Jejich cestu dokumentuje řada fotografií a věděli o ní i příbuzní, uvedl Protopopov.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …