Pfizer dodá do EU více dávek vakcíny. Česko jich získá přes milion

14.04.2021 18:50

Členské státy Evropské unie by měly do konce června obdržet 50 milionů dávek očkovací látky od firem Pfizer/BioNTech, které měly původně získat letos na podzim. Oznámila to ve středu předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová, informuje ČTK. Premiér Andrej Babiš (ANO) označil rychlejší dodávku za skvělou zprávu.

Pfizer dodá do EU více dávek vakcíny. Česko jich získá přes milion
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Lékař chystá očkovat proti koronaviru

Leyenová uvedla, že i přes pokračující problémy nabírá očkování ve členských zemích EU na tempu. Alespoň jednu dávku vakcíny proti covidu-19 dostalo ke dnešku 100 milionů lidí, uvedla šéfka unijní exekutivy. Plně očkováno je 27 milionů lidí, tedy asi 8 % dospělých v Evropské unii.

Pfizer/BioNTech podle vyjádření von der Leyenové ve 2. čtvrtletí dodá EU celkem 250 milionů dávek, což je více než polovina ze všech schválených vakcín, které budou mít členské státy k dispozici.

  • Původní zdroj ZDE

Uspíšení dodávek je pro českého premiéra vynikající zprávou. „Pro Českou republiku to v dubnu, květnu a červnu bude přes milion dávek navíc!“ reagoval předseda vlády Andrej Babiš na svém twitteru.

Členské státy si zmíněných 50 milionů dávek vakcíny rozdělí standardně podle počtu obyvatel, na Česko by tak mělo vyjít přibližně 1,2 milionu dávek vakcíny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…