Pirátce vadí, co dělají kravám. „Hrozný vztek.“ Tak to chce natáčet.

14.07.2023 13:47

MONITORING SÍTÍ Pirátská poslankyně Klára Kocmanová volá po kamerách na jatkách. „Týrání není možné přehlížet,“ uvádí s tím, že pachatelé zkrátka musí nést odpovědnost. Kauza týrání na jatkách v Českém Dvoře je pak podle jejích slov také dobrou příležitostí k diskusi o stravování, tedy o tom, zda opravdu potřebujeme mít na talíři neustále steak.

Pirátce vadí, co dělají kravám. „Hrozný vztek.“ Tak to chce natáčet.
Foto: Repro YouTube
Popisek: Pirátka Klára Kocmanová

„Kopání. Bití tyčí. Elektrošoky. Spousta z vás asi viděla příšerné záběry týrání zvířat na jatkách v Českém Dvoře. Těch zbídačených zvířat mi bylo neskutečně líto. A zároveň mám hrozný vztek. Není to totiž zdaleka první případ, kdy k něčemu takovému v Česku došlo,“ píše na svém facebookovém proflu.

Týrání podle ní není možné přehlížet, pachatelé musí nést odpovědnost. „Hlavně je ale nejvyšší čas přijít se systémovým opatřením – zavést kamery s on-line přenosem. Ty by pomohly kontrolovat, co se na jatkách skutečně děje. Ministr zemědělství je ochotný o této změně diskutovat. Osobně na něj budu apelovat, aby k tomu skutečně došlo. Moc pomůže i podpora veřejnosti – připojte se prosím k petici organizace Zvířata nejíme, která zavedení kamer požaduje,“ uvedla Kocmanová.

„Kauza je zároveň dobrou příležitostí k diskusi o našem stravování. Potřebujeme mít opravdu na talíři neustále steak? Právě obrovská spotřeba masa totiž vede k existenci velkochovů a zacházení s ‚hospodářskými‘ zvířaty jako s produkty, nikoliv jako s živými bytostmi, které cítí strach a bolest podobě jako napříkad psi nebo kočky. Za mě je nejlepší cestou ke zlepšení situace zvířat omezení konzumace živočišných výrobků,“ zakončila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Zdá se, že piratka , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepejsek52 , 14.07.2023 17:30:56
Má lepší vztah a blíže ke kravám než k důchodcům

|  5 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…