Piráti o vás nestojí, my jsme liberálové, vzkázal Ferjenčík ódéesákovi

10.08.2019 20:33

Europoslanec a místopředseda ODS Evžen Tošenovský se v rozhovoru pro Český rozhlas Plus vyjádřil k vytvoření koalice se stranami patřícími do konzervativně liberálního proudu – ODS, KDU-ČSL, STAN a TOP 09. Zároveň také hovořil o hnutí ANO Andreje Babiše. Proti němu usedl pirát Mikuláš Ferjenčík.

Piráti o vás nestojí, my jsme liberálové, vzkázal Ferjenčík ódéesákovi
Foto: David Daniel
Popisek: Europoslanec Evžen Tošenovský v Ostravě

Podle slov Tošenovského se ANO, jež nazývá marketingovým projektem, posunulo extrémně doleva. „Je třeba, aby se konzervativní i liberální strany začaly bavit o tom, jak netříštit síly, kde si mohou pomoci,“ sdělil Tošenovský. Do společné koalice proti babišovcům pak nechtějí jít Piráti, což Tošenovský chápe. 

„Také ODS má nějaké věci, na které se dívá jinak. Ale to je i mezi TOP 09 a Starosty. Důležité je debatu zahájit,“ dodal s tím, že máme před sebou v příštím roce krajské volby, kde se může ukázat, nakolik se tyto strany dokážou dohodnout.

Mikuláš Ferjenčík

  • Piráti
  • Právě jsem se vrátil z Parlamentu.

Poslanec Mikuláš Ferjenčík (Piráti) nemá podle svých slov nic proti tomu, aby se ostatní strany domluvily, Piráty však považuje za liberální stranu, kdy nevidí důvod, proč se toho účastnit. Do značné míry Piráty podle jeho slov dostala do politiky právě tehdejší ODS, kdy si Ferjenčík tak neumí představit, že by dneska měl se stranou udělat koalici.  

„Členská základna o to nestojí, voliči o to nestojí, takže nevidíme důvod ztrácet čas a dohadovat projekt, který je od začátku odsouzen k neúspěchu. Místo toho radši budeme spolupracovat na konkrétních věcech, což běžně děláme,“ uzavřel Ferjenčík.

Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…