Piráti se lekli a zradili. Matěj Stropnický má důkaz

16.09.2021 13:11 | Ze sítí

Bývalý předseda Strany zelených Matěj Stropnický, jenž jde do sněmovních voleb v barvách sociální demokracie, se na svém facebookovém profilu vyjádřil k plakátu Pirátů a Starostů týkající se bydlení. „Byty se mají stavět, ne ještě víc danit,“ zní na billboardu. A Stropnický dle svých slov žasne.

Piráti se lekli a zradili. Matěj Stropnický má důkaz
Foto: Facebook
Popisek: Matěj Stropnický

Anketa

Je Andrej Babiš mladší obětí svého otce?

21%
62%
hlasovalo: 72190 lidí

„Žasnu nad tou propagandou. Oni, Piráti, kteří před pár měsíci ve velkém otevřeli zvýšení daní z nemovitosti a v Praze ho zčásti i provedli, se zas něčeho lekli a teď přebírají hesla developerů... víte co, seděli jsme v pražském zastupitelstvu s Piráty přes uličku. Takovej Miki Ferjenčík třeba hlídal každej development, byl na něj spoleh, že těm vydřiduchům developerskejm, kteří mají marže ke čtyřiceti procentům, ačkoli furt brečej a každej byt maj prodanej dřív, než kopnou do země, nic nedáme zadarmo. Že budem chtít, aby postavili k barákům taky školy, školky a parky, a tak, protože jinak to za ně musí dělat město, jedno který. Hlídali mě, i když to nebylo potřeba. Kde je těmhle Pirátům dneska konec?" ptá se Stropnický ke sdílenému billboardu.

„Výstavba každý rok roste, daň z převodu byla zrušená, ale nárůst cen bytů je letos o 12 %. Proč? Protože i třetina bytů jde do investičních portfolií, jak uznávají SAMI DEVELOPEŘI. Proto je potřeba zvýšit daň z nemovitosti – a to VÝHRADNĚ těm, kdo s byty PODNIKAJÍ, nikoli těm, kdo v bytech bydlí. Ta daň má růst progresivně od čtvrté vlastněné nemovitosti a má být celá určena pouze na výstavbu obecních bytů. To je bytová politika a ne tyhlety developerský fráze ochočenejch jupíků,“ dodal.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…