Piráti v čele s panem Hřibem mají jiný styl politiky, uvedl Hlubuček ze STANu

30.08.2019 22:30

Moderátor Luboš Xaver Veselý si do internetové televize XTV pozval Petra Hlubučka z hnutí Starostové a nezávislí. Ačkoli je dnes součástí vedení hlavního města, nezdráhal se pirátského primátora Zdeňka Hřiba a další kolegy ostře kritizovat. Zmínil také pokuty, které mohou hrozit od Evropské unie.

Piráti v čele s panem Hřibem mají jiný styl politiky, uvedl Hlubuček ze STANu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hlubuček

Hlubuček před kamerami doufal, že stávající koalice Pirátů, Prahy sobě, TOP 09 a STAN vydrží. Jenže současně šil do primátora Hřiba a některých svých kolegů, že jsou nezkušení a postupují zvláštním způsobem.

„To, že Piráti v čele s panem Hřibem mají trochu jiný styl politiky, to je pravda. Mnozí z nás si na to museli zvyknout a někteří si stále ještě zvykají,“  pravil Hlubuček.

„Ten mix, který vlastně teď ta koalice nabízí, toho přístupu, možná řekněme, mládí, lehkého aktivismu a anarchismu, a ty nápady, které oni mají třeba v oblasti Smart City a podobně, které neumí tak úplně dotáhnout do konce, tak mi to umíme,“ rýpal do Pirátů radní pro životní prostředí.

Diváky ale ujišťoval, že koalice může vydržet do konce volebního období. Z obrazovek však požádal Piráty, aby se méně zabývali svým mediálním obrazem a věnovali se své práci.

Jedním z úspěchů je podle koalice např. pozvolný start výstavby metra D. Stavební povolení na výstavbu prvních pěti stanic může být vydáno na jaře příštího roku. Hlubuček v to velmi doufá.

Obhajoval také rozhodnutí koalice zrušit novoroční ohňostroj. „Ohňostroj nám znečišťuje ovzduší, je spousta zraněných pták,. kočky a psi jsou tím mnohdy postiženi. Veterináři by vám k tomu řekli více,“ sdělil divákům člen vedení hlavního města.

Pokud jde o kvalitu ovzduší, politici se prý musí ohlížet na zdraví lidí i na požadavky EU.  „My pokud neprokážeme, že máme plán na dostatečné zlepšení kvality ovzduší, tak se můžeme dostat do situace, kdy nám EU může vyměřit vysoké pokuty za to, že nejsme schopni zajistit dostatečně kvalitní životní prostředí,“ uvedl Hlubuček.

V kritických situacích má prý pomoct zavedení MHD zdarma, případně tlak na firmy, aby lidem v některé dny dovolily pracovat z domova.

V závěru rozhovoru diváky ujišťoval, že policie dělá vše co může v boji proti dealerům drog na Václavském náměstí. „Jenom v tomto roce bylo zadrženo více než sto lidí s drogovou problematikou přímo na Václavském náměstí. Byly zadrženy desítky balíčku drog, jakýchkoli si vzpomenete,“ sdělil Hlubuček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…