Piráti žalují na moderátora demonstrace na Staromáku. Nejelegantnější by bylo, kdyby úplně zmizel

12.01.2021 19:20

Zastupitel Prahy 6 Jan Dočekal (Svobodní) v neděli moderoval demonstraci na pražském Staroměstském náměstí. Ta se vyjadřovala proti současným vládním nařízením. Za toto vystoupení by měl být nyní vyhozen ze zastupitelského klubu ODS pražského šestého obvodu. Tedy alespoň podle Pirátů a Zelených. Místostarosta Prahy 6 Jakub Stárek (ODS) však vzkázal, že nikdo odvoláván nebude. Píše to server Echo24.cz.

Piráti žalují na moderátora demonstrace na Staromáku. Nejelegantnější by bylo, kdyby úplně zmizel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace proti vládním opatřením na Staroměstském náměstí

Za svobodu a zodpovědnost. Tak se jmenovala akce, na níž v neděli vystoupily tisíce lidí, aby vyjádřily svůj názor proti vládním opatřením. Svolal ji předseda Svobodných Libor Vondráček, místopředseda stejné strany Jan Dočekal pak akci moderoval. A právě to je trnem v oku Pirátů a Zelených. 

Autoři dopisu oslovili ODS, aby Dočekala vyloučila ze svého zastupitelského klubu. A vůbec nejlepší by prý bylo, kdyby kandidát Svobodných úplně zmizel ze zastupitelstva. „Pokud by se pan zastupitel Dočekal rozhodl rezignovat na svůj mandát a využít uvolněný čas k dobrovolnické pomoci v přetížených nemocnicích, považovali bychom to za nejelegantnější řešení,“ končí dopis.

Dočekala se však mimo jiné zastal místostarosta Prahy 6 a člen klubu ODS Jakub Stárek, jenž uvedl, že nikdo nebude odvoláván za odlišné názory, a zároveň také napomenul Piráty i Zelené, že nemají co zakazovat ostatním říkat své názory. V té souvislosti si dokonce vypůjčil slova Voltaira. „Nesouhlasím s jediným slovem, které říkáte, ale navždy budu bránit, abyste je říkat mohl,“ citoval. 

„Volený představitel města by měl jít v těchto těžkých časech příkladem, a ne moderovat a podporovat akci po boku extremistů, jejímž přímým následkem je zahlcení zdravotních kapacit města a uvrhnutí do karantény značné části příslušníků už tak přetíženého integrovaného záchranného systému,“ míní však Piráti, kteří se se zastáním ze strany ODS nehodlají smířit. „V téhle válce nejde jen o řeči, v této válce jde o životy,“ uvedl k tomu mimo jiné člen zastupitelstva Prahy 6 Viktor Mahrik. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…