Pirátka Richterová hrozí Agrofertu. Může prý přijít o velmi lukrativní byznys

02.02.2020 16:03

První místopředsedkyně Pirátů Olga Richterová shrnula uplynulý týden ve Sněmovně. Upozornila na závěry komise k privatizaci OKD a naznačila, že Agrofert premiéra Andreje Babiše, momentálně odložený ve svěřenském fondu předsedy vlády, může mít další problém. Zmínila také děti ve školkách.

Pirátka Richterová hrozí Agrofertu. Může prý přijít o velmi lukrativní byznys
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Olga Richterová

Poslanci v uplynulém týdnu projednávali ledacos. Podařilo se jim prý pozměnit zákon o soudních tlumočnících, tak aby odpovídal reálným podmínkám, v nichž tlumočníci pracují. Kromě toho poslanci vrátili do hry možnost, že si středoškoláci budou moct vybrat mezi tím, zda budou maturovat z matematiky, nebo z cizího jazyka. Jinými slovy, maturita z matematiky stále nebude povinná a debata o tom, zda je správné ji začlenit mezi povinné maturitní předměty, se povede dál. Už teď se vede téměř dvacet let.

Schválení závěrečných usnesení komise k OKD se odehrálo ve čtvrtek – a ten den také většina poslanců europarlamentu rozhodla o ponechání titan běloby v seznamu potenciálních karcinogennů. Zajímavé jsou taky souvislosti k výdělkům Agrofertu,“ uvedla Richterová na blogu Aktuálně.cz.

Server Seznam Zprávy k tomu napsal, že titanová běloba je pro Babiše zlatým dolem, který však může přestat vynášet.

Přerovská chemička Precheza, nyní nejziskovější firma ze skupiny Agrofert, může přijít o část byznysu. Její klíčový produkt, titanovou bělobu, chce Evropská komise zařadit na seznam látek, které mohou vyvolat rakovinu plic. Vedení Agrofertu se toho neobává: zásadní ohrožení to nepředstavuje, běloba má široké využití, reaguje,“ napsal  tomu server.

Richterová se věnovala také péči o malé děti okolo dvou let věku, které je třeba věnovat pozornost, aby se mohli rodiče dříve vrátit do práce, pokud o to budou mít zájem. Ale v situaci, kdy jeden pedagog musí hlídat až 28 dětí, má tento učitel či učitelka velmi těžkou práci. Proto se Richterová hodlá premiéra Babiše dál ptát, zda se této problematice bude jeho kabinet věnovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…