Plán Pavla Novotného pro Česko: Opustíme Visegrád. Na Rusy a Číňany jinak. Inspirace Kocábem

17.05.2020 11:29

Hudebník Michael Kocáb ve středu vystoupil v pořadu Aréna Jaromíra Soukupa, kde hovořil o zahraniční politice, konkrétně navrhl vystoupení z Visegrádu, zredukování počtu ruských diplomatů a o konci poklonkování Číně a Rusku. Jeho návrhu se milerád chytil řeporyjský starosta Pavel Novotný (ODS), který jej prý hodlá zrealizovat. Na něco takového má podle zástupců veřejnosti však pouze „sebevědomý západní stát, nikoli Česko s vládou StB a komunistů“.

Plán Pavla Novotného pro Česko: Opustíme Visegrád. Na Rusy a Číňany jinak. Inspirace Kocábem
Foto: Repro Youtube
Popisek: Pavel Novotný

Anketa

Byl by šéf ODS Petr Fiala dobrým premiérem?

3%
97%
hlasovalo: 33538 lidí
„Prezident se projevuje nekritickým servilním vztahem vůči Rusku a vůči Číně. To musí skončit,“ hřímal Kocáb před kamerami TV Barrandov. „Pokud si to ponechá jako svůj šprajc, protože Zeman je takový, tak naše zahraniční politika to nesmí sledovat a musí jít jinou cestou,“ uvedl hudebník.

V rámci Evropské unie a NATO poté navrhl vystoupit z Visegrádu: „Prostě tuhle partu bývalých socialistických satelitů už opustit, protože jsou to ‚troublemakeři‘, pátá kolona a potížisti, kteří házejí písek do soukolí Evropské unie!“ konstatoval.

„Druhá věc je ukončit odsun a narovnat vztahy s Ruskem, vypoklonkovat nadměrné množství jeho diplomatů ze země. Nyní, když se rozhořel konflikt s Koněvem, využít toho, aby se věci konečně dořešily. A přestat servilně poklonkovat a lokajovat směrem k Číně a k Rusku,“ zněl Kocábův návrh.

Podle Kocába jsme vazaly ruské mocnosti. „Máme tu 130 ruských diplomatů oproti deseti našim, je to nerovnováha. Tato mocnost je centrem rozkladu EU. Není ani vyřešená otázka pomníků. Rusové se nestarají o naše pomníky a zakazují je i stavět. Sáhneme na Koněva a můžou se zbláznit,“ vyjádřil se k zahraniční politice.

Jeho řečnění reflektoval starosta městské části Prahy-Řeporyjí Pavel Novotný, známý bojovník proti Rusku. Kocábovu prezentaci, jak by se měla zahraniční politika ubírat v budoucnu, prý uvede v praxi.

„Celé jsem si to doslovně zapsal na dobu, kdy o tom budu spolurozhodovat. To se musí – v zájmu České republiky – uskutečnit. Prostě to udělám. Už jsem se rozhodl. Má pravdu Ropotámo,“ oznámil ve svém tweetu.

 

 

Ne každý však s tímto záměrem souhlasil v jeho plném znění.

„Já souhlasím až na ten Visegrád, ten s tím souvisí jak? A ta EU? Jinak má pravdu se servilitou k Rusku a Číně samozřejmě, jenže tu mají často i mimo jeho hejtovaný Visegrád. K Číně například, kontrovala přispěvatelka do následné diskuse Marie Sedláčková.

Objevily se i názory, že šance na uskutečnění těchto kroků jsou pro náš národ mizivé. „To, o čem mluví, by udělal sebevědomý západní stát. Nikoli Česko s vládou StB a komunistů. Visegrád se společenstvím autoritářského Polska a Maďarska nás táhne víc na východ,“ konstatoval uživatel vystupující jako TRS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…