Platil jsem si za své bezpečí, tvrdil u soudu Ďuričko. Komu? Vězeňské službě rozhodně ne

20.09.2017 13:44

Tento čtvrtek proběhne v Karviné soud, který bude rozhodovat o podmínečném propuštění Bohumíra Ďurička z výkonu trestu. O jeho propuštění se jednalo již v dubnu letošního roku, ale rozhodnutí nepadlo. Soud si tehdy vyžádal nové znalecké posudky z oblasti psychiatrie a klinické psychologie. Právě u tohoto soudu Ďuričko, řekl, že musí za své bezpečí ve věznici platit. Neuvedl však komu, zdali vězeňské službě, nebo někomu jinému. Právě na základě těchto slov podal advokát rodiny Kočkových Vlastimil Rampula na Ďuričku trestní oznámení.

Platil jsem si za své bezpečí, tvrdil u soudu Ďuričko. Komu? Vězeňské službě rozhodně ne
Foto: archiv red
Popisek: Bohumír Ďuričko

Policejní orgán podle našich informací provedl výslechy a došel k závěru, že Bohumír Ďuričko ve vězení žádné platby neprováděl. Veškeré finanční transakce prý byly prováděny rodinnými příslušníky v civilním prostředí. Vězeňské službě v místě, kde aktuálně pobývá, za bezpečnost neplatil. Otázkou tedy je, proč u soudu Ďuričko tvrdil, že si za ochranu musí platit. Před kým se musel chránit a komu finanční prostředky posílal a prostřednictvím koho. Nebo jednoduše lhal? 
 
O jeho slušném chování ve věznici lze také pochybovat. Jak je všeobecně známo, odsouzení nemají mít přístup k mobilnímu telefonu. Ale jak jsme již informovali v březnu letošního roku, Ďuričko jej prokazatelně používal. Podle neoficiálních informací, které ParlamentníListy.cz v souvislosti s Ďuričkovou komunikací získaly, Vězeňská služba údajně na jeho mobilní telefon ve vězení přišla a případ měl doputovat i na policii. Jenže z neznámých důvodů nebyl případ podle všeho náležitě vyšetřen a Ďuričko za závažný prohřešek nebyl jakkoli potrestán.
 
Za vraždu Václava Kočky mladšího v roce 2008 si hoteliér odpykává trest 12,5 roku. O propuštění požádal po uplynutí dvou třetin trestu. Tvrdí, že činu lituje a že chce pomáhat společnosti i poškozeným. Slíbil také, že by se na svobodě zdržel pití alkoholu a nebude vlastnit zbraň. S jedinou výjimkou: taserem, elektrickým paralyzérem, který má po světě už řadu obětí. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ava

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…