Po Volném a Bojkovi se utrhly dvě poslankyně Trikolóry: ve Sněmovně odmítly nasadit respirátory

03.06.2021 20:15

Poslanci jednají přes devět hodin o návrhu části opozice na vyslovení nedůvěry menšinové vládě ANO a ČSSD premiéra Andreje Babiše (ANO). Během debaty překvapily poslankyně Trikolóry Zuzana Majerová Zahradníková a Tereza Hyťhová, které se ve Sněmovně pohybují bez respirátorů. Nerespektování nošení respirátorů zde bylo dosud známé pouze u nezařazených poslanců Mariana Bojka a Lubomíra Volného, informují Novinky.

Po Volném a Bojkovi se utrhly dvě poslankyně Trikolóry: ve Sněmovně odmítly nasadit respirátory
Foto: Archiv ZMZ
Popisek: Zuzana Majerová Zahradníková

Předsedkyně Trikolóry Zuzana Majerová Zahradníková na plénu uvedla, že poslanci Trikolóry budou hlasovat pro nedůvěru vládě. Překvapila tím, že k řečnickému pultíku dorazila bez respirátoru.

„Já už na to nemám nervy. Pokud nás donutili, což není v pořádku, protože nejsme zaměstnanci Sněmovny, testovat se a jsme negativní, tak co je to pak za taškařici s rouškami? To budeme dělat akorát užitečný idioty někomu,“ sdělila následně Novinkám. Bez roušky se pohybuje ve všech prostorách Poslanecké sněmovny.

Původní zdroj ZDE.

Bez ochrany byla podle napomenutí Tomáše Hanzela, který řídil schůzi, také její kolegyně Tereza Hyťhová. Ta se podle informací redakce Novinek pohybuje bez roušky „jak kdy“.

Dlouhodobě nenosí v prostorách Sněmovny respirátory či roušky také nezařazení poslanci Lubomír Volný a Marian Bojko, ani dnes tomu není jinak. Oba poslanci odmítají nosit ve Sněmovně ochranu z občanských a politických důvodů. V prostorách Sněmovny je nošení roušky přitom povinné. Oba také sdělili, že se hlasování o vyslovení nedůvěry vládě účastnit nebudou.

Stejně tak učinili komunisté, jejichž hlasy byly klíčové. Jednání Sněmovny již opustili. Babišův kabinet by tak měl díky tomu hlasování ustát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…