Počuraný korán: Poradce Bělobrádka se zastal uvězněné ženy, na kterou se tahá nové svinstvo. Šéf Patriotů se probral z kocoviny a udeřil na Fica

20.02.2017 11:52

Spolupracovník místopředsedy vlády Pavla Bělobrádka Martin Schmarcz se zastal čtyřiadvacetileté Slovenky Adriany Melekové alias Sheily S. proti slovenským médiím. Tato mladá žena totiž v minulých dnech natočila video, na němž roztrhala, pomočila a následně zapálila korán. Žena byla zadržena, obviněna z výroby extremistických materiálů a na trest čeká ve vazbě.

Počuraný korán: Poradce Bělobrádka se zastal uvězněné ženy, na kterou se tahá nové svinstvo. Šéf Patriotů se probral z kocoviny a udeřil na Fica
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér SR Robert Fico

Server Čas.sk se nyní zaměřil na minulost této mladé ženy – je to prý totiž známá firma pro městské policisty, většinou kvůli alkoholu. O její minulosti pohovořila i její máma Olga. „Požádala o změnu jména i příjmení. Příjmení, které má nyní, jsem měla já za svobodna,“ vysvětlila Olga. Dívka prý vyrůstala mezi Romy v bytovkách na okraji Ružomberku. 

Mladá dívka z Ružomberku přirovnávala podle všeho muslimy k parazitům a svrabu, vyhrožovala, jak je bude lovit a odstraní každého, kdo se jí postaví do cesty. O jejím incidentu s koránem se pak psalo i na stránkách, které sledují teroristi z Islámského státu, čímž podle jednoho z bezpečnostních analytiků dokonce mohla ohrozit zemi. 

Její matka však nyní žádá o milost prezidenta Andreje Kisku. „To není trestný čin, vždyť jen počůrala nějakou knihu,“ uvedla. Prý tak učinila proto, že má za sebou otřesný zážitek – znásilnili ji ve 14 letech Romové. „Od té doby je taková, jaká je,“ uvedla Olga s tím, že Sheila v minulosti trávila jistou dobu i na psychiatrii. V polepšovně, kde také byla, prý otěhotněla. Dnes sedmiletý syn Tobias jí však byl odebrán a je v pěstounské péči. Sheila prý mimo jiné žila i ve Finsku, kde si přivydělávala jako modelka. 

Článek najdete ZDE

A právě tento článek se nelíbil Schmarczovi. „To je otřesná, hnusná, hyenistická žurnalistika,“ uvedl. „Dosud jsem se k tomuto nevyjadřoval, protože mi to nepřišlo jako důležité téma. Ale tímto zlým způsobem napadat někoho, kdo zcela zjevně měl těžký a smutný život... Pokud tý holce hrozí vězení a vazba za v podstatě performanci s Koránem, pak ten, kdo tohle napsal, patří za mříže taky. On totiž ublížil konkrétnímu člověku, ne anonymní mase lidí,“ dodal Schmarcz.

Na celou kauzu reagoval také předseda Patriotů Jiří Vítek, jenž se včera na sociální síti pochlubil tím, že jeho dcera měla maturitní ples. „Mám sice kocovinu, ale nějak si to poskládám. Pochcala Korán, po měsíci ji napráská nějaká aktivní soudružka z policejní akademie, zadrží jí slovenská URNA, pak jí nasadí medvěda kolem pasu jak Stodolovým a nakonec jde hned šupito do vazby. Mluvčí uvedl, že mimo šesti mobilních telefonů bylo zabaveno i několik vlajek Slovenské republiky?“ zkonstatoval Vítek s tím, že má pocit, že slovenský premiér Robert Fico probouzí prezidenta Slovenského štátu Jozefa Tisa.

Anketa

Je správné, když jde někdo za mříže kvůli pomočení a spálení Koránu?

3%
97%
hlasovalo: 15625 lidí

Na podporu ženy, jež sedí ve vazbě, jsou však organizovány i akce pálení koránu, na Facebooku jsou již k vidění. První korán v Česku již dokonce shořel, zapálila jej exmuslimka Marta Albahri. Mnohým totiž vadí brutalita, s kterou byla dívka zatčena. 

Případu si povšiml i ženský spolek Éra žen, jenž se mimo jiné věnuje monitoringu konfliktů islámského práva šaría s evropským právním řádem, respektive s právními řády evropských států. „V první řadě jsme znepokojeny opětovným nepochopením komunikačního kódu, který obviněná žena směrem k islámu, potažmo jeho vyznavačům, zvolila, a jeho výkladem coby porušení našeho vlastního (resp. slovenského) právního řádu. Protestujeme proti rozdílnému zacházení a hodnocení nesouhlasu s islámem a s jinými náboženstvími,“ uvedla za spolek advokátka Klára Samková.

V té souvislosti vzpomněla na situaci, kdy „performer“ Milan Kohout nastříkal své sperma do svěcené vody v katolickém kostele či když „umělecká skupina“ Pussy Riot začala před ikonostasem pravoslavé katedrály Krista Spasitele vyřvávat „Bohorodičko, vyžeň Putina“.

„S údivem konstatujeme, že orgány činné v trestním řízení Slovenska upřednostnily islámské právo a jeho aplikaci před vlastní Ústavou a před Evropskou úmluvou základních práv a svobod, kterou je Slovensko, stejně jako Česká republika, vázáno,“ zmínila Samková. Tím, že se média bojí ohrožení společnosti, dala podle Samkové za pravdu mladé dívce, jež upozorňovala na to, že islám je nebezpečná totalitní ideologie.

„Údajný trestný čin je ve skutečnosti projev svobody slova, chráněný zásadním způsobem právě Evropskou úmluvou,“ zmínila dále Samková. „Při hodnocení jednání Slovenska ve věci ‚močitelky na korán‘ konstatujeme, že se Slovenská republika přibližuje právu šaría, neboť ve svém důsledku se snaží bránit nemuslimům, aby odrazovali muslimy od víry, a to pod pohrůžkou citelných trestů, byť tresty za to jsou mírnější než dle islámského práva,“ podotkla a vyjádřila obavu o bezpečnost dotyčné ženy. 

Závěrem pak dodala, že jednání slovenské dívky sice nepovažuje za odpovídající našim kulturním vzorcům a tradicím, ale zároveň jej nepovažuje za extremistické. „Extremismus pak v daném případě vidíme pouze v jediné věci: ve skutečnosti, že je dotyčná žena nucena reagovat na tak extremisticky diskriminující a zhoubnou ideologii, jako je právě islám, svým individuálním aktem, když evropské vlády, slovenská stejně jako česká, odmítly poskytnout svým občanům ochranu před touto zhoubnou totalitní ideologií,“ vyjádřila se kriticky Samková.

„Je to prdel... Zatímco spousta lidí je právem zhnusená z justiční šikany ‚podpalovačky krákoránu‘ Adriany M., tak se už objevují ‚zaručené zprávy‘, že se jedná o děvče padlé, mravů nekalých, které si těžkou káznici zaslouží. Nakopal bych ty sráče někam, ale... ano,“ napsal v reakci na slovenskou událost protiislamista Martin Konvička a poukázal na to, že Adriana skutečně „žila neuspořádaným životem“, má nemanželské dítě i se skrývala před exekutory. „No, a co jako?“ zeptal se. 

„Jistě – hlavní strůjkyně té justiční opičárny, policejní rektorka prof. Kurilovská, zajisté žije spořádaným životem... Chápu, že si Kurilovská jako cíl šikany vybrala Melekovou – to hnusáci dělají, že si vyberou oběť, která se z různých důvodů nesnadno brání. Ať se příště předvede a zkusí šikanovat poslance Kotlebu. Nebo poslance Sulíka. Když je tak ‚hustá‘,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…