Pod Žaludou se kýve židle. Ministr už prý hledá jeho nástupce

03.11.2011 9:21 | Zprávy

Ministr dopravy prý hledá nového šéfa Českých drah. Toho stávajícího, Petra Žaludu, prý hodlá co nevidět vyměnit. A to ačkoli o tom zatím ministr nechce mluvit a Žaluda zase nic neví.

Pod Žaludou se kýve židle. Ministr už prý hledá jeho nástupce
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Petr Žaluda

"Je pravda, že na jednání dozorčí rady se personální záležitosti probírat budou. Nicméně v tuto chvíli skutečně nehodlám komentovat podrobnosti," řekl ministr Dobeš Hospodářským novinám. Dozorčí rada ČD má zasednout ve středu 9. listopadu.

Dobeš prý už začal jednat s někdejším ředitelem vítkovických železáren Vladimírem Bailem. "Nabídku na post šéfa ČD jsem od ministra dopravy dostal, jednáme o detailech," potvrdil to Bail. Ve hře je i varianta, že by se do čela Českých drah dostal exministr dopravy Radek Šmerda.

Sám Žaluda o své výměně neví. "Je to pro mě nová informace," přiznal. Nic o tom oficiálně neví ani premiér Petr Nečas, s nímž o podobně zásadních změnách musí ministr jednat.

Konec Žaludy je pravděpodobně spjat s aférou kolem bývalého šéfa ČEZu Martina Romana, který měl vazby na vedení plzeňské Škody, a ta získala od drah řadu miliardových zakázek bez soutěže. Nepřidá mu zřejmě ani přátelství s podnikatelem Romanem Janouškem a lidmi z okruhu Mirka Topolánka a Marka Dalíka.

Čtěte:

Jančura: Žaluda z ČD lže a Roman je napojený na Škodu Plzeň. To ví každý

Šéf ČD se případného vyhazovu bát nemusí. Pomůže mu zlatý padák

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…