Podle Jourové EU nevyžaduje, aby služební zákon platil k 1. 1. 2015

31.07.2014 12:58

Přijetí služebního zákona k 1. lednu příštího roku není ze strany Evropské unie ultimátem, je přesvědčena ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová (ANO). O prodloužení lhůty se tak dá jednat, řekla České televizi. O služebním zákonu dnes diskutují koaliční strany.

Podle Jourové EU nevyžaduje, aby služební zákon platil k 1. 1. 2015
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně a poslankyně Věra Jourová

Koaliční vláda sociální demokracie, hnutí ANO a lidovců počítá s tím, že jejich verze služebního zákona bude účinná od začátku příštího roku. Na tento termín se v minulosti odvolávala i s tím, že je to požadavek Evropské unie. Někteří opoziční představitelé to ale zpochybňovali a tvrdili, že Unii jde spíše o kvalitu zákona než o termín jeho přijetí.

Jestli se současný koaliční návrh podaří ve sněmovně schválit, zatím není jasné, protože pravicová opozice prohlásila, že tomu bude bránit, dokud kabinet nepřistoupí na čtveřici jejích podmínek na změnu normy. Koaliční představitelé, kteří uvažují i o tom, že by v příštím roce v účinnost vstoupil služební zákon z roku 2002, o dalším postupu právě teď jednají na Úřadu vlády.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…