Podvodný sameťák, do škol se zavádí esesácký duch. Přesně kvůli tomu studenty v roce 1939 popravovali, připomíná zpěvák a senátní kandidát

17.11.2018 15:01

17. listopadu v roce 1939 nacisté brutálně zakročili proti vysokoškolským studentům a na základě vyhlášky říšského protektora Konstantina von Neuratha proběhlo uzavření českých vysokých škol. Za jedním z nejvýznamnějších dnů v dějinách České republiky se dnes ohlíží i Pepa Nos, zpěvák a senátní kandidát. Ostře kritizuje, že si lidé tyto udalosti nepřipomínají dostatečně, na rozdil od sametové revoluce. „Podvodný sameťák nahradil důstojnou vzpomínku a uctění památky povražděných studentů,“ píše na svém facebookovém účtu.

Podvodný sameťák, do škol se zavádí esesácký duch. Přesně kvůli tomu studenty v roce 1939 popravovali, připomíná zpěvák a senátní kandidát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pepa Nos

V samém úvodu svého komentáře Nos připomíná, co dramatického se 17. listopadu 1939 odehrálo. Němci tenkrát odvlekli na tisíce studentů do německých vyhlazovacích táborů. Tam jich pak spousty z nich popravili, postříleli a umučili k smrti.

Zdůraznil, že v tento den zavřeli i naše vysoké školy a ve školách nižších stupňů zavedli esesácká a gestapácká pravidla. Dnes zklamaně přihlíží tomu, že se podle jeho slov chodí na náměstí a do ulic akorát předvádět výsměch studentským obětem germánského vyvražďování českého obyvatelstva, povzdechl si ve svém komentáři.

Vadí mu, že si dnes česká společnost připomíná spíše druhou událost, který vypukla o padesát let později 17. listopadu v roce 1989 – sametová revoluce. „Podvodný sameťák, hadrák a plyšák nahradil důstojnou vzpomínku a uctění památky povražděných studentů,“ napsal Nos.

Závěrem konstatoval, že gestapácký a esesácký duch se postupně zavádí nejen ve všech školách a ve všech médiích, ale ve všech vrstvách naší společnosti.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…