Pohádkový les Prahy 5 na Barrandově přilákal více než jedenáct tisíc lidí

05.05.2019 14:52

K nejoblíbenějším akcím pro děti, jež pořádá městská část Praha 5 pod záštitou radního Petra Lachnita, se jednoznačně zařadil Pohádkový les, který si v sobotu 4. května nenechalo ujít více než 11 000 lidí. Ti všichni na Barrandově zažili mnoho zábavy, dobrodružství a legrace. Přes 80 procent dětí přitom bylo z městské části Praha 5.

Pohádkový les Prahy 5 na Barrandově přilákal více než jedenáct tisíc lidí
Foto: Praha 5
Popisek: Pohádkový les Barrandov

Pohádkový les „Po stopách Sněhové královny“ na motivy známé pohádky Hanse Christiana Andersena s mnoha úkoly a dobrodružstvím připravila pro děti od 2 let Městská část Praha 5 ve spolupráci se společností Velká dobrodružství. Na kilometrové trase lesem na děti čekali herci v překrásných kostýmech a u nich na jednotlivých stanovištích plnily zapeklité úkoly. Děti zasytily hrachem starou vránu a princi pochytaly splašené koně. Čarodějnici nasbíraly dost pavouků na polévku a hodné babičce rozpustily zakleté rampouchy? Na startu u vstupu do parku děti vyfasovaly průvodní dopis, do kterého sbíraly razítka. V cíli pak od kouzelné Sněhové vločky dostali všichni malí poutníci krásný dárek. K úspěchu akce přispělo i krásné počasí a chutné občerstvení.

Tradičně Pohádkový les doprovodila i organizace Helppes se svými asistenčními pejsky. Návštěvníci se rovněž mohli seznámit i s činnosti příspěvkové organizace Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5, jejíž pracovnice jim například změřily krevní tlak.

„Účast lidí několikanásobně předčila naše očekávání, jsme rádi, že se všichni dobře bavili a odnesli si spoustu zážitků z příjemně stráveného odpoledne. Radnice bude rozhodně takovéto aktivity i nadále podporovat,“ řekl naší redakci radní Petr Lachnit, který nad akcí převzal záštitu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…