Pohřeb kardinála Vlka: Obřad v katedrále, pak procesí

21.03.2017 10:51

Pohřeb kardinála Miloslava Vlka, jenž zemřel v sobotu ve věku 84 let, se uskuteční v sobotu v katedrále sv. Víta. Podrobnosti o obřadu i o tom, co mu bude předcházet, informovaly Lidové noviny.

Pohřeb kardinála Vlka: Obřad v katedrále, pak procesí
Foto: kardinal.cz
Popisek: Kardinál Miloslav Vlk

Pohřbu, který začne o sobotní jedenácté hodině, bude předcházet vystavení ostatků zesnulého kardinála. Lidé se s ním budou moci přijít rozloučit ve čtvrtek 23. března od 17 do 21 hodin do pražské katedrály sv. Víta, kde budou vystaveny jeho ostatky. Do katedrály se ostatky přesunou z Arcibiskupského paláce na Hradčanském náměstí. 

V pátek se bude moci přijít veřejnost rozloučit se zesnulým kardinálem do nedalekého kostela sv. Benedikta u sester karmelitek. Příležitost bude od 15 do 21 hodin.

Kdo se pak bude chtít vypravit na pohřeb do svatovítské katedrály, budou pro něj otevřeny od 9 hodin zvláštní vstupy na Hradčanském náměstí a na Prašném mostě. Tělo kardinála Vlka pak bude uloženo do hrobky v nové arcibiskupské kapli. V ní již spočinuly ostatky kardinálů Karla Kašpara a Františka Tomáška.

Sobotní mši by pak měl soužit arcibiskup Dominik Duka, v případě, že by dorazil významný zahraniční host z Vatikánu, například státní sekretář, celebroval by mši on.

Na pohřeb pravděpodobně dorazí i čeští a zahraniční hosté. Již se však omluvil prezident Miloš Zeman, kterého Vlk často kritizoval. Církevní hosté by pak měli jít před pohřbem v liturgickém procesí, jež vyjde ze sídla arcibiskupství. Na pohřeb budou dohlížet policisté i Hradní stráž.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…