Pokleknout?! Doktor Macek: Najde se politik, který řekne to, co Orbán, ať mám koho volit?

11.06.2021 21:52

Politický komentátor a někdejší poslanec Miroslav Macek se ve svých pravidelných glosách vyjádřil mimo jiné ke koronaviru, ale i třeba k maďarskému premiérovi Viktoru Orbánovi.

Pokleknout?! Doktor Macek: Najde se politik, který řekne to, co Orbán, ať mám koho volit?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

„Bývalá hygienička Eva Trávníčková: Epidemii koronaviru vyhlásili politikové, nikoliv hygienici. Také nemohli, neboť ze zákona existuje tzv. hygienický práh, při jehož dosáhnutí a překročení se vyhlašuje epidemie. A ten činí 1600 veškerých respiračních onemocnění na 100 tisíc obyvatel v posledních sedmi dnech, tedy 160 tisíc na 10 milionů obyvatel Česka. Jenže jak při vyhlášení prvního výjimečného stavu, tak při vyhlášení druhého, nebylo toto číslo naplněno ani ze čtvrtiny,“ poznamenal Macek. „To jen, abychom se nadále nevymlouvali na to, že za to či ono může epidemie koronaviru. Nikoliv, mohou za to ti politikové a ‚experti‘, kteří koronavirus využili a zneužili k vybuzení strachu a hysterie a ke svým nekalým cílům a kšeftům,“ dodal.

Anketa

Je správné, že Facebook smazal stránku poslance Lubomíra Volného?

11%
84%
hlasovalo: 16174 lidí
Ve své další glose si všiml i situace v Maďarsku. „Maďarský premiér Viktor Orbán odmítá zvyk, že hráči před fotbalovým utkáním pokleknou na znak solidarity s oběťmi rasové nerovnosti. ‚Já s tím nesouhlasím. Na sportovištích to nemá místo,‘ řekl Orbán na čtvrteční tiskové konferenci,“ zmiňuje Macek.

Podobná gesta podle předsedy maďarské vlády souvisí s historií a kulturou daného národa. „ ‚My v Maďarsku klekáme před Bohem, před svou zemí a před láskou, kterou žádáme o ruku. My od našich sportovců v národním dresu nečekáme, aby poklekli, ale aby bojovali, vítězili, a pokud se to nepovede, aby umírali vestoje,‘ dodal Orbán,“ citoval dále Macek.

„Podle maďarského premiéra je zmíněné pokleknutí maďarské kultuře zcela cizí. ‚Pokleknutí vymyslely bývalé otrokářské země, ale Maďarsko mezi ně nikdy nepatřilo,‘ zdůraznil Orbán. ‚Pokud jste hostem v naší zemi, pak musíte chápat její kulturu a neprovokovat hostitele. Politika nemá ve sportu místo,‘ dodal,“ všiml si Macek a podotkl: „Nenajde se v české kotlině, moravských úvalech a zbytku Slezska politik, který by pronesl podobná slova, abych měl na podzim koho volit?“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…