Pokrytectví umělců od Krause. Ani Deník Referendum neuspokojili

30.10.2016 19:12

„Intelektuálové, umělci a politici se v Show Jana Krause vymezili proti Miloši Zemanovi. Jejich apel na slušnost ale nestačí. Slušnost se totiž více než od vznešených slov odvíjí od schopnosti myslet a pomáhat těm slabším,“ zmínil Tomáš Pavlas ve svém komentáři na serveru DeníkReferendum.cz.

Pokrytectví umělců od Krause. Ani Deník Referendum neuspokojili
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

I přestože se Pavlas domnívá, že chování Pražského hradu k Jiřímu Bradymu je hanebné a další a další líčení pana Bradyho jako člověka, který je úplně mimo, je chucpe, nemyslí si však, že je rozumné v Show Jana Krause ukázat skoro celou „pražskou kavárnu‘, o jejíž existenci se Zeman se svými odpůrci pře. 

„To, co se objeví v hlavním vysílacím čase na velké televizi, většina bere tak, že to zkrátka existuje. Nápad divadelně zinscenovat přesně to, co Zeman jako pražskou kavárnu popisuje, znamená dát jeho slovům obsah. Není úplně taktické přehrát divadelní hru podle scénáře oponenta a vykládat to jako jeho kritiku. Výsledkem nemůže být nic jiného než růst preferencí prezidenta Zemana,“ domnívá se Pavlas. 
 
Apely na slušnost musejí být podle jeho názoru konzistentní. „Proč se neobjevilo podobné shromáždění v Show Jana Krause, když ministr ze Schwarzenbergovy strany přišel s nápadem nucených prací a oranžových vest pro lidi bez práce? A díky nápadu stejného ministra Drábka s názvem Skarta byl rozvrácen systém úřadů práce a ministerstvo práce a sociálních věcí připraveno o několik desítek milionů,“ konstatuje i s dalšími příklady – exekucí či podivnou privatizací bytů OKD. 
 
Původní text ZDE.

„Když se oháníte slušností selektivně, po čase se takové ohánění zhmotní v pokrytectví,“ zmínil Pavlas se slovy, že s tímto skutečným pokrytectvím umí Zeman velmi dobře pracovat. Pražská kavárna by se podle jeho názoru měla nyní odhodlat k sebekritice. „Třeba by se mohla ptát sama sebe, jestli ten klip ‚Přemluv bábu‘ nebyl skutečně dost podobné chucpe, jaké nám servíruje Zeman,“ dodává. 

„Smysluplná Kroměřížská výzva by měla popsat události, během kterých ‚pražská kavárna‘ zaspala, odnesli to ti nejslabší a jak by na to měl reagovat budoucí prezident. Slušnost se totiž více než od vznešených slov odvíjí od schopnosti myslet a pomáhat těm slabším, nebo dokonce diskriminovaným,“ uzavřel Pavlas s otázkou, na niž podle něj není vůbec jednoduchá odpověď. „Dělá pro ně víc ten příšerný Zeman, nebo ‚pražská kavárna‘?“

 

reklama

autor: vef

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…