Pokud bych vám chyběl... Marek Benda rozjel kampaň za desáté zvolení do Sněmovny

19.10.2017 6:31

Poslanecký matador Marek Benda (ODS) zvolil netradiční metodu oslovování voličů. Zdá se, že občanům hlavního města Prahy rozesílá SMS zprávu, ve které se lidí ptá, zda by jim ve Sněmovně chyběl. Advokátka Klára Samková mu jasně odpověděla.

Pokud bych vám chyběl... Marek Benda rozjel kampaň za desáté zvolení do Sněmovny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Marek Benda

Marek Benda sedí v Poslanecké sněmovně od počátku devadesátých let, s malou přestávkou na počátku tisíciletí. Občané mu znovu a znovu vyjadřují důvěru a chtějí, aby zastupoval jejich zájmy. Ve volbách v roce 2013 kandidoval do Sněmovny ze zadních řad kandidátní listiny, ale dostal tolik preferenčních hlasů, že svůj poslanecký mandát obhájil. Poprvé se do České národní rady dostal kooptací v roce 1990, následně byl devětkrát zvolen ve volbách.

Ve stávajícím volebním období na sebe Benda upozornil např. vytrvalým bojem proti zákonu o zákazu kouření. Prosazoval zavedení kuřáren v restauracích, kam by nemusela chodit ani obsluha, takže zdraví nekuřáků by bylo chráněno. Obecně lze říci, že po celou dobu, co je Benda ve Sněmovně, hovoří o ochraně svobody jednotlivce, např. i svobody rozhodnout se, zda půjdu do baru, kde se kouří, nebo raději tam, kde se nekouří.

Anketa

Bojíte se, že výsledek voleb ohrozí demokracii v Česku?

10%
90%
hlasovalo: 6726 lidí

O svobodu podle něj půjde i v příštím volebním období. S ohledem na to by prý Benda rád věděl, zda by občanům chyběl, kdyby se v pátek a v sobotu do Sněmovny nedostal. Zeptal se na to občanů v SMS zprávě. Tu na sociálních sítích uveřejnila advokátka Klára Samková.

„Vážení a milí, politika a stát se už zase pletou do našich životů více, než je zdrávo. Vždycky jsem se bránil každé další státní buzeraci, zákazům a omezování našich svobod. V těchto postojích jsem dlouhodobě konzistentní a i v budoucnu na nich setrvám. Pokud by Vám v Parlamentu můj hlas na obranu svobody chyběl, podpořte mě, prosím, na kandidátce ODS. Děkuji Marek Benda,” napsal poslanec.

Samková mu na sociálních sítích odpověděla krátce a jasně. „Dodávám: NECHYBĚL."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…