Policejní šéfové se postavili za vyšetřovatele, kterého napadají kvůli Babišovi: Kvůli Čapímu hnízdu na nás vyvíjejí tlak dlouhodobě

14.08.2017 16:51

Od chvíle, co se šéf hnutí ANO dozvěděl, že policie žádá o jeho vydání k trestnímu stíhání, dokola opakuje, že jde o kampaň proti němu s cílem ho dostat z politiky. Babiš také opakovaně zmínil jméno policisty, který údajně dostal Babišovo zničení na starosti. Má jít o Pavla Nevtípila. Strážci zákona se většinou k případům nevyjadřují, ale tentokrát už nevydrželi a na Babišova tvrzení odpověděli.

Policejní šéfové se postavili za vyšetřovatele, kterého napadají kvůli Babišovi: Kvůli Čapímu hnízdu na nás vyvíjejí tlak dlouhodobě
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Ve Vlčnově se konala tradiční jízda králů a byli tam i někteří politici

Policie se ostře ohradila proti tvrzením Andreje Babiše (ANO), že policie proti němu pracovala na objednávku. Právě tak si lze podle šéfa hnutí ANO a příštího možného premiéra vysvětlit fakt, že se dotace z roku 2008 přidělená firmě Čapí hnízdo prověřuje těsně před volbami 2017. Policie však Babišovo tvrzení důrazně odmítá.  

„Jsem nepříjemně překvapen snahou některých jednotlivců, kteří se snaží celé prověřování této kauzy zpochybnit a zpolitizovat. Proti tvrzením, že pražská policie v této věci pracuje na jakousi politickou objednávku, se důrazně ohrazuji,“ uvedl v pondělí v tiskové zprávě šéf Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy Miloš Trojánek. Jeho slova přinesl server iDnes.cz.

Celý článek naleznete zde.

„Stran vyšetřování kauzy Čapí hnízdo je pražská policie dlouhodobě pod tlakem médií i veřejnosti,“ dodal ještě. Jeho kolegové prý tlaku odolávají a pracují jen tak, jak jim to ukládá zákon.

Trojánek se navíc důrazně zastal i policisty z hospodářské kriminálky Pavla Nevtípila, na kterého Babiš slovně útočil. „Vyšetřovatel kauzy Čapí hnízdo patří mezi nejzkušenější pracovníky odboru hospodářské kriminality. Osobně si ho za jeho profesionalitu a vysoké pracovní nasazení nesmírně vážím a má mou plnou důvěru,“ reagoval šéf pražské policie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nejedeš na Ukrajinu, máš smůlu. Ukrajinské ambasády neobslouží muže

11:34 Nejedeš na Ukrajinu, máš smůlu. Ukrajinské ambasády neobslouží muže

Ukrajina trpí jak nedostatkem zbraní, tak nedostatkem vojáků. Podstatná část těch, kteří by dle ukra…