Policie Janouška propustila bez obvinění. Jak je to možné, ptá se právník

23.03.2012 21:46

Pár hodin poté, co pod vlivem alkoholu Roman Janoušek srazil v Praze ženu, opouštěl policejní stanici bez obvinění. Při spoustě jiných, obvykle ne tak závažných nehodách, jejich viníka posílají policisté na záchytku nebo rovnou do vazby, upozornil advokát zraněné ženy Josef Lžičař.

Policie Janouška propustila bez obvinění. Jak je to možné, ptá se právník
Foto: repro TV Prima
Popisek: Roman Janoušek odchází od výslechu, jehož pro opilost nebyl schopen

Podle policejních záznamů je podnikatel Roman Janoušek podezřelý ze spáchání hned tří trestných činů. V pátek dopoledne měl v opilosti nabourat do auta a vzápětí těžce zranit jeho rozzlobenou řidičku, která se ho snažila v jízdě zastavit.

Jak uvedl server iHned.cz, opustil Roman Janoušek policejní stanici bez obvinění a zadním vchodem, kde na něj už čekal černý vůz Audi.

Sledujeme téma  Janouškovy odposlechy

Do vazby se chodí i za lehčí provinění

„Setkávám se s mnohem méně závažnými trestnými činy, kdy je člověk okamžitě zadržen. Tady jsou tři, hrozí až deset let vězení a propustili ho,“ podivoval se nad postupem policie advokát Josef Lžičař pro server iHned.cz.

Popis nehody od očitého svědka už se objevil na internetu. „Stalo se to tady hned naproti u GM, takže sotva ujel pár metrů, skočila mu na semaforech červená. Ženská to oběhla po tom přechodu a stoupla si před něho a furt ať jako vyleze... On do ní jako najížděl, pak mu skočila zelená, tak to do ní napálil a fičel pryč,“ napsal anonymní svědek.

Možný pokus o vraždu

Z uvedeného popisu události lze podle advokáta Lžičaře vyvodit dokonce i pokus o vraždu. „Pokud je pravda, že na ni najel schválně, tak by se to tak dalo kvalifikovat,“ uvedl advokát, který bude zraněnou ženu zastupovat u soudu. S její rodinou se dobře zná.

„Jsou to nesmírně pracovití podnikatelé. Mají dvě děti, obě tady vystudovaly vysokou školu,“ vysvětlil Lžičař. „Doufám že se svědci přihlásí. Protože to bylo u křižovatky, předpokládám, že to je i na záznamu kamer městské policie,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…