Policie do hospod? Asi ne. I když hygiena našla chyby

28.05.2021 15:49

Podle hlavní hygieničky Pavly Svrčinové porušuje příliš mnoho návštěvníků restaurací nařízení proti šíření covidu. Rozhodla se požádat o pomoc policii. Ta prý ale podle serveru iDnes žádné plošné kontroly nechystá.

Policie do hospod? Asi ne. I když hygiena našla chyby
Foto: archiv KHS
Popisek: Pavla Svrčinová ještě jako ředitelka krajské hygieny v Ostravě

Anketa

Myslíte, že se Dominik Feri ještě vrátí do politiky?

5%
71%
hlasovalo: 14839 lidí
Hygiena minulý týden zkontrolovala až 800 hostů na restauračních zahrádkách, a 90 z nich porušilo opatření proti šíření koronaviru. Těm, kteří se provinili, byly rozdány pokuty nebo s nimi bylo zahájeno správní řízení. Hlavní hygieničce se počet hříšníků zdá vysoký, a proto prý požádala o pomoc policii.

O spolupráci policie s hygieniky jednala Svrčinová už ve čtvrtek s policejním prezidentem Janem Švejdarem. Mluvčí policejního prezidia Moravčík schůzku Švejdara a Svrčinové potvrdil. Policejní prezident byl údajně zpraven o tom, že by hygienici rádi zintenzivnili kontroly, a současně byl jimi dotázán, jestli by policie měla kapacitu. Na to prý Švejdar odpověděl, že ano.

Intenzita kontrol tak prý podle Moravčíka bude záviset na hygieně, a policie sama žádné plošné kontroly a opatření ohledně restaurací nechystá.

Vláda tento pátek mimo jiné rozhodla, že restaurace a další stravovací zařízení budou moci od pondělí otevřít vedle dosavadních zahrádek i vnitřní prostory. Hostů bude moci být tolik, kolik je míst k sezení. U stolu budou moci sedět nejvýše čtyři hosté, nutné bude dodržování rozestupů nebo nošení ochrany úst a nosu mimo konzumaci. Nutné budou nadále negativní testy na koronavirus, očkování nebo potvrzení o prodělání nemoci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: AZy

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …