Policie má auta ještě z dob ministra Langera. A na nová peníze nejsou, vzdychá Tuhý

06.04.2015 9:55

Policejní prezident Tomáš Tuhý si v rozhovoru pro Aktuálně.cz posteskl, že policie nemá peníze na adekvátní výměnu služebních vozidel. Bylo by prý potřeba vyměnit více než polovinu vozového parku, letos se ale podaří nakoupit jen zlomek.

Policie má auta ještě z dob ministra Langera. A na nová peníze nejsou, vzdychá Tuhý
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní prezident Tomáš Tuhý

Tuhý uvádí, že policie má k dispozici osm tisíc služebních vozidel a z toho by bylo potřeba nakoupit více než čtyři tisíce nových, neboť ta současná se prý nacházejí na samé hranici životnosti. Policie je hromadně nakoupila ještě za ministra Ivana Langera z ODS, tedy před více než šesti lety, a auta tak mají najeto stovky tisíc kilometrů.

Jenže policie na kompletní výměnu aut nemá peníze.  „I když ministr vnitra uvolnil veškerou rezervu, mělo by jít zhruba o 400 až 500 vozidel. A to samozřejmě není několik tisíc, které bychom potřebovali,“ uvedl Tuhý pro Aktuálně.cz.

Spolupráci s ministrem vnitra Milanem Chovancem si i tak policejní prezident pochvaluje. „Ministr policii podporuje v záměrech, i já osobně od něj cítím podporu. Přál bych každému policejnímu prezidentovi, aby nemusel řešit osobní spory a byl v takovém profesním vztahu, jako jsem já se současným ministrem,“ pěl Tuhý chválu na Milana Chovance (ČSSD).

Celý rozhovor k přečtení ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…