Policie pátrá po romských útočnících. Neměli prý rasový motiv

05.01.2012 21:18

Policie nyní pátrá pro skupině Romů, kteří ve Varnsdorfu na silvestra údajně zbila tříčlennou rodinu. Zatím to však vyšetřuje jako výtržnictví, přestože napadení vypověděli, že jim útočníci nadávali do „bílých sviní“.

Policie pátrá po romských útočnících. Neměli prý rasový motiv
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie ve Varnsdorfu

Podle informací TV Nova policie vyšetřuje případ napadení ze silvestrovské noci ve Varnsdorfu. Rodiče šli tehdy vyprovodit svého syna k taxíku, když je po cestě napadla skupina mladíků. Nejprve prý napadli otce, poté i syna, když se ho snažil bránit. Syn skončil v nemocnici s pohmožděním krční páteře, matka kvůli ráně do hlavy.

Syn poté, co se probral z bezvědomí, vypověděl, že útočníci byli Romové. Rodině prý nadávali do „bílých sviní“. Útok se měl odehrát nedaleko varnsdorfské ubytovny Sport, nedaleko níž se v létě odehrály některé z pochodů proti nepřizpůsobivým.

Policisté však případ vyhodnotili tak, že nejde o rasově motivovaný útok. "Policie oznámení vyšetřuje jako přečin výtržnictví," uvedl děčínský policejní mluvčí Vojtěch Haňka.

Na Šluknovsku se konaly demonstrace už od srpna loňského roku. Šlo především o podle obyvatel problematické soužití s romskou menšinou. Protesty vyprovokovala potyčka, kdy dvacet Romů v Rumburku prý napadlo menší skupinu místních cestou z diskotéky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…