Policie se vrací ke kauze podvodu za 130 milionů

12.04.2014 19:29

Vyšetřovatelé začali na pokyn státního zástupce znovu řešit případ, v němž jde o podezření z podvodu za bezmála 130 milionů korun. Právě tuto částku inkasoval neznámý obchodník od Vojenské zdravotní pojišťovny za nábor nových klientů, uvedl dnes server Aktuálně.cz.

Policie se vrací ke kauze podvodu za 130 milionů
Foto: red
Popisek: Vojenská zdravotní pojišťovna

Policie už podle něj koncem loňského roku konstatovala, že trestný čin se nestal. Pokyn k dalšímu vyšetřování ale vydala podle informací Aktuálně.cz dozorující státní zástupkyně Helena Kroupová. Pražští policisté se tak nyní musí znovu zabývat tím, za jakých okolností skončily peníze u obchodníka, který měl v té době hlášené trvalé bydliště na obvodním úřadě Prahy 2. Žalobkyně prý uvedla, že po prostudování spisu zjistila skutečnosti, které nasvědčují tomu, že trestný čin spáchán byl. Zároveň práci policie, které kauzu vrátila k došetření, označila za nedostatečnou.

Hlavní figurou v tomto případě je podle Aktuálně.cz obchodník Pavel Vondruška. Loni v červnu deníku Insider řekl, že se ke smlouvě dostal jednoduše. Poté, co se po letech, kdy pracoval v zahraničí, vrátil zpět do České republiky, prý napsal trojici zdravotních pojišťoven, zda by neměly o nábor nových klientů zájem. Nabídky prý jako první využila vojenská pojišťovna a bez výběrového řízení s ním podepsala smlouvu.

Vondruška také Aktuálně.cz řekl, že na úřadu pražské městské části byl hlášený proto, že ho majitel bytu, kde byl v pronájmu, v době, kdy pracoval v zahraničí, odhlásil. Dnes má podle obchodního rejstříku místo svého bydliště nahlášené v bytovém domě v centru Prahy, dodal web Aktuálně.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…