Policie šetří požár v katedrále v Nantes, zadržela dobrovolníka, co ji měl zamykat

19.07.2020 14:45

Vyšetřování sobotního požáru katedrály ve francouzském městě Nantes přivedlo policii k muži, jenž měl v pátek večer na starosti uzamčení budovy. Muži zákona nyní prověřují nesrovnalosti v rozvrhu daného pracovníka. Ten čeká na verdikt ve vazbě. Píše o tom server iDnes.cz.

Policie šetří požár v katedrále v Nantes, zadržela dobrovolníka, co ji měl zamykat
Foto: wikipedia
Popisek: Francouzská vlajka.

Kromě daného dobrovolníka, jenž měl katedrálu zavřít, však policie pátrá i po dalších vinících požáru. Francouzský prokurátor Pierre Sennès k zadrženému muži řekl, že je předčasné a unáhlené potvrdit, že daný člověk je zapleten do požáru. Podle televize RTL jde o křesťanského uprchlíka ze Rwandy, 39letého Emmanuela. Ve Francii žije od roku 2012, žádné problémy s policií dosud neměl. Letos v březnu mu však měly vypršet dokumenty k pobytu.

Muže se zastal kněz Jean-Charles Nowak. Podle něj ani na sekundu neuvěří, že by Emmanuel mohl katedrálu zapálit. „To místo miluje. Plní si své povinnosti, je velmi milý a usměvavý, i když poměrně tichý,“ uvedl, s tím, že ví, že Emmanuel ve Rwandě velmi trpěl. 

Plameny zničily varhany ze 17. století a také některé původní vitráže katedrály. Požár měl podle všeho hned tři ohniska. Policie mimo jiné také stále upozorňuje na to, že je ve hře i varianta nehody, neboť podle Le Figaro byla ohniska blízko rozvodů elektroinstalace. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…