Policie zasahuje. Někdo chtěl ublížit Miroslavu Kalouskovi

13.02.2017 13:56

V Poslanecké sněmovně zasahují policisté a hasiči. A může za to Miroslav Kalousek, předseda TOP 09. Dostal totiž v poště obálku s bílým práškem. Píše o tom server Blesk.cz.

Policie zasahuje. Někdo chtěl ublížit Miroslavu Kalouskovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Mluvčí pražské policie uvedl, že se při otevírání poštovní obálky vysypala neznámá látka. „Spolu s hasiči zjišťujeme, o co se jedná,“ uvedl. S chodem Sněmovny to však nehýbe, mluvčí se o incidentu dokonce dozvěděl až od novinářů. 

Situaci nechtěl komentovat ani bývalý ministr financí. Ten prý sám ani obálku neotevíral. Učinil tak jeho asistent, který nejprve zalarmoval bezpečnostní službu Sněmovny. 

Původní text ZDE.

„Bylo to úplně normální dopoledne v Poslanecké sněmovně. Pak se z obálky adresované Miroslavu Kalouskovi vysypal bílý prášek,“ konstatoval manažer topky Jaroslav Poláček s tím, že nastaly tři možnosti. „Osladit si kafe, ale co když to je sůl? Nebo to vyhodit a neřešit. Nebo to nahlásit, protože vám to nedá. Hasiči, policisté a hygiena. Necelé dvě desítky lidí, kteří musí řešit problém někoho, kdo si řeší vlastní problém. Někoho, kdo možná včera v televizi slyšel, za co všechno může Kalousek,“ pronesl a poděkoval všem, kteří přijeli a celou situaci řešili a ještě řešit budou.

„Jediným důsledkem bude, doufejme, na pár dnů zablokovaný počítač kolegyně, která obálku otevřela. Ale je to MacBook, takže cajk,“ uzavřel.

Celý příspěvek Jaroslava Poláčka:

Bylo to úplně normální dopoledne v Poslanecké sněmovně. Pak se z obálky adresované Miroslavu Kalouskovi vysypal bílý prášek. 

Máte tři možnosti. Osladit si kafe, ale co když to je sůl? Nebo to vyhodit a neřešit. Nebo to nahlásit, protože Vám to nedá. Hasiči, policisté a hygiena. Necelé dvě desítky lidí, kteří musí řešit problém někoho, kdo si řeší vlastní problém. Někoho, kdo možná včera v televizi slyšel, za co všechno může Kalousek. 

P.S. Díky všem, kteří přijeli, odvezli materiál do laboratoře a pečlivě řeší a ještě řešit budou.

P. P. S. Jediným důsledkem bude, doufejme, na pár dnů zablokovaný počítač kolegyně, která obálku otevřela. Ale je to MacBook, takže cajk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…