Policisté, kteří vyšetřují vraždu Romana Housky: Nemáme vůbec nic

17.01.2014 9:02

Vyšetřovatelé vraždy vlivného muže severočeské ČSSD Romana Housky nemají zatím ani stopu. A to ani dva měsíce po této události. Policisté stále rozpracovávají dva hlavní směry, jimiž se vyšetřování ubírá.

Policisté, kteří vyšetřují vraždu Romana Housky: Nemáme vůbec nic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

„Nemáme nic, co by k pachateli vedlo,“ potvrdil MF Dnes státní zástupce Vladimír Jan, který vyšetřování případu dozoruje. Kriminalisté uvedli, že zjišťují, zda oběť brala provize za zprostředkování dotací. Pak mohlo totiž dojít k tomu, že si peníze podnikatel Houska mohl nechat, i když dotace nakonec nebyla vyplacena, a někdo chtěl své peníze zpět.

Druhá verze mluví o tom, že naopak Houska někomu půjčil a dlužník mu peníze nechtěl vrátit. Že by Housku zastřelil nájemný vrah, policie vylučuje.

Romana Housku pachatel zastřelil 18. listopadu před garáží u domu v chomutovské ulici Kamenný vrch. Vrah měl vypálit čtyři rány, z nichž jedna tělo jen škrtla, další dvě trefily hruď a jedna hlavu.

Kriminalisté si myslí, že vrah střílel z revolveru. Pistoli však zatím nemá. Policisté dosud nevědí ani to, kde se vzala plachta, kterou byl Houska přikrytý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …