Policisté v Německu či Francii aby se dnes zbláznili. Stanislav Huml připomněl, co strážci zákona zažívají s migranty

16.03.2016 22:41

Policie a tajné služby prožívají krušné časy. Po Evropě se pohybují tisíce lidí, o kterých nikdo nic neví, a hrozí nám nové teroristické útoky. „Dělat policistu například v Německu nebo ve Francii teď musí být strašně frustrující,“ konstatoval ve středu večer v ČT někdejší policista Stanislav Huml. Poděkovat za to můžeme „vítací politice“ EU, resp. Německa. Podle Humlova názoru je zřejmě načase povolat zpět i starší agenty tajných služeb, aby znovu sloužili své vlasti.

Policisté v Německu či Francii aby se dnes zbláznili. Stanislav Huml připomněl, co strážci zákona zažívají s migranty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stanislav Huml

Rozsáhlý protiteroristický zásah v srdci EU – v Bruselu – ukázal, že Evropa není zcela bezpečnou oblastí. Fanatici s kontakty na Islámský stát se po starém kontinentu pohybují. Podle Europolu jich může být až pět tisíc. Co to znamená pro naši bezpečnost? O tom ve středečních Událostech, komentářích ČT hovořili Stanislav Huml (ČSSD), člen sněmovního výboru pro bezpečnost, a Alexander Černý (KSČM), místopředseda sněmovního výboru pro obranu.

Podle Humla je třeba si operaci v Bruselu spojit s tím, že se podařilo získat seznam 22 tisíc islámských bojovníků z Evropy. „Policisté věděli, kam jdou a proč tam jdou,“ je přesvědčen poslanec Huml. Tajné služby a policie si mezi sebou umějí předávat informace. Černý tento názor podpořil. Má však za to, že kompletní zklidnění situace v Evropě zabere celé měsíce.

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce

Navzdory tomu, že se informace vyměňují, nemusí to stačit k zajištění bezpečnosti, varoval dál Huml.  „Problém je množství... V rámci toho vítání migrantů sem přišla taková spousta lidí, že logicky vzrostlo bezpečnostní riziko,“ upozornil někdejší policista. Policie a další složky mohou dělat jen to, co už dělají. To jest provádět namátkové kontroly v Evropě a snažit se proniknout přímo do teroristických buněk a získat klíčové informace.

„Dělat policistu například v Německu nebo ve Francii teď musí být strašně frustrující. Já jsem viděl videa, kde policista zadrží pachatele drobné krádeže, pokusí se ho identifikovat, jenže tento pokus selže a jemu podle zákona v podstatě nezbude nic jiného, než pachatele propustit,“ doplnil zákonodárce za ČSSD. Je na čase vyhošťovat ty migranty, kteří v Evropě páchají trestné činy.  

Černý mu dal znovu za pravdu. Prý nechce strašit, ale mezi uprchlíky může být mnoho fanatiků, kteří se mohou uchýlit k zabíjení. „Tajné služby hovoří o desítkách tisíc lidí, kteří jsou v potenciálním nebezpečí,“ uvedl komunista. Nechce prý strašit, ale měli bychom se mít velmi na pozoru.

 

Nesmíme čekat, až u nás dojde k nějaké teroristické akci a bude vyhlášen výjimečný stav. Pokud se to stane, už bude pozdě. „Když si teď vzpomenu na případy, ve kterých se říkalo, že tajné služby spolu nekomunikují... A jak to ohrožuje naši spolupráci se zahraničními službami, tak s tím se musí něco udělat.“ Huml k tomu doplnil, že je možná načase povolat zpět do služby i starší agenty tajných lužeb, kteří mají zkušenosti a ještě nejsou příliš staří na to, aby mohli sloužit své zemi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…