Polsko uvažuje o povinném očkování. Když to nejde po dobrém, je prý na řadě přinucení

26.06.2021 9:52

Vládnoucí elita v Polsku chce povinné covidové očkování pro všechny. Když je prý na tuberu, tak může být i na covid. „Když to nejde po dobrém, přinutíme vás.“ Zájem se očkovat projevilo totiž jen asi padesát procent Poláků. Vedou velká města, a venkov zaostává.

Polsko uvažuje o povinném očkování. Když to nejde po dobrém, je prý na řadě přinucení
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Jaroslaw Kaczyński

Očkovací kampaň v Polsku neběží tak, jak má. Země by proto mohla pro své občany zavést povinnou vakcinaci. Naznačil to jeden z nejvlivnějších politiků a šéf vládní strany Právo a spravedlnost, Jaroslaw Kaczyński. „Pokud se Poláci nechtějí nechat očkovat po dobrém, začíná být nezbytné je k tomu přinutit. Možná je to příliš velké riziko, ale pokud jiné argumenty nezabírají, je třeba riskovat,“ citoval politika server oko.press.pl.

„Když lidi nepřesvědčují věcné argumenty o nutnosti očkování, a dokonce ani loterie s množstvím zajímavých cen nepřináší očekávané výsledky, bude stát muset sáhnout po jiných prostředcích. Má ve svých rukou i donucovací moc a existují situace, kdy ji musí využít,“ řekl dále Kaczyński.

Mocný politik byl také očividně zklamaný, že doposud je plně očkováno jen asi 28 % Poláků a vůbec zájem o vakcínu projevilo jen 50 % obyvatel. Povinné očkování už podpořilo dokonce několik lékařských autorit, třeba člen Nejvyšší lékařské rady Konstanty Szułdrzyński. Podle něho má Polsko k poražení pandemie stále daleko, a nechápe prý, proč by očkování proti covidu nemohlo být povinné, když je povinná i vakcinace proti tuberkulóze, proti které je prý covid údajně nebezpečnější.

Zvláštností je, že politici PiS by chtěli naočkovat celý národ proti covidu-19 s tím, že je třeba zabránit dalšímu ohrožení zdraví obyvatelstva i ekonomickým omezením, ale až 70 procent voličů jejich strany s tím nesouhlasí. Očkování má podle dostupných informací větší podporu mezi obyvateli velkých měst, nejnižší naopak na venkově.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…