Pomocníci Dienstbiera rozdávají růže. Potěšte manželku, říkají

11.01.2013 13:41

REPORTÁŽ Těsně před otevřením volebních místností ještě v mosteckých mrazících pobíhají „přisluhovači“ volební kampaně kandidáta na prezidenta Jiřího Dientsbiera. Ten, v souladu s koloritem většiny předvolebních kampaní ČSSD, nezapomněl ani v zimě na oranžové růže. Lidem jeho tým na ulici rozdává i svíčky.

Pomocníci Dienstbiera rozdávají růže. Potěšte manželku, říkají
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Lokajové Dienstbiera ještě narychlo v mrazu lanaří voliče rozkvetlými růžemi

 „Snad není náhrobní,“ komentuje sarkasticky jeden z překvapených mužů na ulici, kterého mladí lidé, s plakátem Jiřího Dientsbiera na zádech, zastavili u náměstí severočeského Mostu a rovněž ho podarovali ozdobnou svíčkou. „Tím určitě potěšíte manželku,“ říká aktivistka Klára, která potencionálním voličům zdarma dává ještě rozkvetlou růži a knihy o Jiřím Dientsbierovi.

Na auta nám plakáty lepí konkurence!

Kláře Křížové z Karlových Varů zima nevadí. „Už takto oslovujeme voliče téměř po celé republice asi tak měsíc. Je to celkem v pohodě. Samozřejmě v některých městech jsme se setkali s ne úplně slušnou rétorikou na naši aktivitu. Ale většinou si od nás všichni květinu vezmou, muži i ženy. Nebo maximálně řeknou, že děkují, ale že už jsou rozhodnuti pro jinou osobnost,“ říká. „Zatím jsme se nikde nestřetli osobně s podobnou aktivitou jiného týmu volebního konkurenta, ale někde nám třeba svými plakáty polepili naše auto,“ směje se její kolega, který zrovna podaroval růží další z procházejících obyvatelek města. „Od koho? Od Dientsbiera? Tak tu si vezmu, to jo,“ reaguje na kytičku dáma středních let.

Vysokoškolačka je k Čechům skeptická

Klára Křížová bere práci „na ulici“ nejen jako brigádu, ale kandidát Dientsbier ji skutečně jako potencionální prezident oslovil. „Není moc z čeho vybírat,“ míní. Přestože je vysokoškolačka z mladé generace, stejně jako například pamětníci horších předlistopadových časů také vnímá vyhrocenou náladu ve společnosti. „Myslím, že na zodpovědnou přímou volbu prezidenta ještě náš stát připraven není. Třeba Franze chtějí lidé volit spíš z recese, že je zajímá, jestli se ten potetovaný muž skutečně dostane na Hrad. Osobně si myslím, že to není nejvhodnější volba pro reprezentaci státu,“ dodává. Po republice takto pro Jiřího Dientsbiera jezdili s růžemi dva týmy po čtyřech lidech.

  • Další reportáže ParlamentníchListů.cz ČTĚTE ZDE

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …