Pomohou generálovi? Fanoušci Nerudové prý čekají na pokyn

15.01.2023 22:29

Profesorka Danuše Nerudová skončila v prezidentských volbách třetí. Její dobrovolníci nyní volají po tom, aby založila stranu. Podporu má Nerudová i u svého syna Filipa, který říká, že je na mámu pyšný. Píše o tom server Aktuálně.cz i iDNES.cz.

Pomohou generálovi? Fanoušci Nerudové prý čekají na pokyn
Foto: Screen vysílání CNN Prima News
Popisek: Danuše Nerudová přichází do svého štábu

Danuše Nerudová nyní stojí podle serveru Aktuálně.cz před rozhodnutím, jak naloží s podporou svých dobrovolníků, kterými se v kampani obklopila. Její příznivci totiž chtějí, aby založila politickou stranu nebo zastávala nějakou veřejnou funkci. Nyní vyčkávají i na pokyn, zda se mají zapojit do pomoci Petru Pavlovi.

„Kdyby nás k tomu paní profesorka vyzvala, klidně se aktivně zapojím a něco udělám,“ sdělila například jedna dívka, i když přiznávala, že by jí to bylo trochu proti srsti, protože jí Nerudová byla blíž než generál. Jeden z dobrovolníků pak podotkl, že by se musel rozmyslet, protože mu vadí generálova minulost. Ale chce rovněž počkat na výzvu Nerudové.

„Teď je náš jediný úkol podpořit Petra Pavla, aby se Andrej Babiš nedostal na Hrad,“ uvedla však další dobrovolnice. Na pokyny od Nerudové si musejí počkat do pondělí, kdy se má ekonomka s Pavlem sejít.

Jeden z dobrovolníků pak hovořil o tom, že by se mu líbilo, kdyby se Nerudová angažovala v nějakém poradním orgánu nebo zastávala například funkci ombudsmanky. Například herečka Veronika Žilková, která Nerudovou podporovala, radí, aby ekonomka založila politickou stranu. 

Sama Nerudová se zatím k dalším krokům nevyjadřuje. Možnost zapojení do politiky však nevylučuje. Na mámu je pyšný i její syn Filip, který by si politiku také chtěl vyzkoušet. Alespoň to zaznělo v jeho slovech pro server iDNES.cz. Svoji matku v kampani podporoval na sociálních sítích, zejména na Instagramu a TikToku. 

„Mamka je pro mě inspirací. Vzhlížím k ní celý život. A ano, díky ní uvažuju, že až to bude možné, zapojil bych se do politiky,“ uvedl Filip Neruda, kterému je šestnáct let. Volit tak tedy nemohl.

Na Instagramu chce ve svém přispívání pokračovat i nadále. „Chtěl bych šířit pozitivní náladu, abych ukazoval mladým lidem, že i politika je téma, o kterém se my mladí můžeme bavit,“ řekl.

Na sociálních sítích pak svému synovi vyjádřil obdiv jeho otec Robert. „Filip během kampaně neskutečně dospěl. Mám velký respekt, jakou tíhu dokázal ve svém věku unést. Z vlastní vůle se stal důležitou součástí kampaně. Jsme na něj s Danuší Nerudovou moc hrdí,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…