Poplach u pařížského Louvru. Policie místo, kde chce slavit Macron, evakuovala

07.05.2017 14:21

Francie dnes žije druhým kolem prezidentských voleb. O post hlavy státu se utkávají favorizovaný Emmanuel Macron a nacionalistka Marine Le Penová. A právě místo plánovaných oslav Emmanuela Macrona musela evakuovat francouzská policie.

Poplach u pařížského Louvru. Policie místo, kde chce slavit Macron, evakuovala
Foto: repro Youtube
Popisek: Emmanuel Macron se svou manželkou Brigitte

Proč policie místo před muzeem Louvre v Paříži evakuovala, není zatím zcela jasné. Podle všeho se však na místě objevilo podezřelé zavazadlo. Na místě chtěl své případné vítězství slavit centristický kandidát Macron.

Ten, stejně jako jeho protikandidátka, již vhodil hlas do volební urny. On hlasoval na severu země společně se svojí o 24 let starší ženou Brigitte, Marine Le Penová odvolila ve své baště Hénin-Beaumont, rovněž na severu země. Zde na Le Penovou čekalo také pět aktivistek feministického hnutí Femen, jež měly odhalená poprsí a skandovaly proti nacionalistické kandidátce. 

Volební účast dosáhla dnes v poledne 28,23 procenta, tedy jen o zhruba tři desetiny procenta méně než v prvním kole, oznámilo francouzské ministerstvo vnitra.

Francouzské úřady k zajištění bezpečnosti podnikly přísná bezpečnostní opatření. Na klidný průběh voleb v 67 tisících volebních místností bude dohlížet kolem 50 tisíc policistů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…