Popularita jaderné energetiky mezi Čechy roste, zjistil průzkum

20.06.2012 17:01

Podle nejnovějšího průzkumu společnosti STEM mezi lidmi roste popularita jaderné energetiky. Po loňském výkyvu, způsobeném jadernou havárií v japonské Fukušimě, opět stoupá podpora rozvoje jaderné energetiky.

Popularita jaderné energetiky mezi Čechy roste, zjistil průzkum
Foto: atominfo.cz
Popisek: Temelín

Pro se vyslovilo 62 procent (vloni 54, ale předloni 71). Klesl počet těch, kteří si myslí, že jaderná energie je nahraditelná- je jich 48 procent (vloni 52).

Sympatie k jaderné energetice se promítly i do podpory dostavby dvou bloků jaderné elektrárny v Temelíně. Pro se vyslovilo 60 procent ze všech oslovených a dokonce 70 procent z těch, kteří projevili ochotu zúčastnit se referenda o této otázce.'

Celá zpráva STEM

Zhruba nerozhodně dopadla odpověď na otázku, zda by respondenti podporovali výstavbu nové jaderné elektrárny v Dukovanech (vedle dosavadní). Určitě by ji podpořilo 15 procent, spíše ano 33, ale 25 procent odpovědělo spíše ne a 17 procent určitě ne.

Jaderné elektrárny mají největší podporu i při otázce, který zdroj by lidé preferovali jako hlavní pro zajištění elektřiny. Pro jádro se vyslovilo plných 77 procent, 48 pro vodní elektrárny, 44 pro spalování biomasy, a 40 procent pro plyn. Nejmenší podporu- 35 procent- mají větrné elektrárny.  

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…