Poradkyně Trumpa zarytě hájila svého prezidenta. Použila „alternativní fakta“

03.02.2017 21:58

Mezi poradce, respektive poradkyně, 45. prezidenta USA Donalda Trumpa patří i Kellyanne Conwayová, která se jala horlivě hájit Trumpův exekutivní příkaz, který zakázal vstup muslimům ze sedmi arabských zemí do Spojených států. Conwayová v rozhovoru pro televizní stanici MSNBC argumentovala také teroristickým útokem, který se ale podle všeho nikdy nestal.

Poradkyně Trumpa zarytě hájila svého prezidenta. Použila „alternativní fakta“
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Donald Trump

„Vsadím se, že bude pro lidi zbrusu novou informací, že prezident Barack Obama vyhlásil šestiměsíční zákaz přijímání uprchlíků z Iráku poté, co se dva Iráčané, kteří přišli do této země, zradikalizovali a jako klíčové osoby stáli za masakrem na Bowling Green,“ prohlásila v rozhovoru televizi MSNBC Conwayová. Její vyjádření převzal i britský server The Independent.

Celý rozhovor naleznete zde

Město Bowling Green leží ve státě Kentucky a skutečně tu byli zatčeni pětadvacetiletý Mohanad Shareef Hammádí a jednačtyřicetiletý Waad Ramadan Alwan. Pokoušeli se totiž poslat peníze a zbraně al-Káidě do Iráku. K žádnému masakru ale nedošlo.

Tehdejší prezident Barack Obama vydal příkaz k důkladnějšímu prověřování uprchlíků přicházejících z Iráku. Když však Conwayová hovořila o masakru, použila „alternativních faktů“, což je sousloví používané v souvislosti s novou americkou administrativou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…