Poslanci ODS budou opět debatovat o daňovém balíčku

09.10.2012 6:27

Revoltující poslanci ODS budou dnes opět jednat ve stranické pracovní skupině o případných změnách v daňovém balíčku. Zasedne také sněmovní klub občanských demokratů. Stabilizační balíček bude už ve středu projednávat sněmovní rozpočtový výbor; rebelové v ODS pozměňovací návrhy nyní nechystají.

Poslanci ODS budou opět debatovat o daňovém balíčku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Tluchoř

Revoltujícím poslancům nesilnější vládní strany vadí zejména chystané zvýšení daně z přidané hodnoty o procentní bod na 15 a 21 procent. Opatření má podle vlády přinést asi 16 miliard korun, podle kritiků v ODS je ale třeba hledat úspory ve výdajích státu.

Předchozí pokus vlády prosadit soubor daňových a dalších změn skončil neúspěchem

Navrhli mimo jiné, aby v příštím roce nerostl počet státních zaměstnanců o 1400, jak to plánuje vláda. Chtějí státní dluh snížit rovněž dalšími privatizacemi státního majetku.

Předchozí pokus vlády prosadit soubor daňových a dalších změn skončil neúspěchem. Předlohu vetoval Senát a při opakovaném hlasování ve Sněmovně se část poslanců ODS postavila proti. Vláda proto vzápětí předložila balíček znovu a spojila s ním svou důvěru.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…