Poslanci by měli schvalovat další protikrizové zákony

22.04.2020 6:30

Poslanci by dnes měli zrychleně schvalovat například prohloubení letošního rozpočtového schodku na 300 miliard korun a prodloužení vyplácení státních příspěvků 500 korun denně drobným podnikatelů až do první červnové dekády. Nejdříve by se ale měli vypořádat s dalšími předlohami, které jim vrátil Senát.

Poslanci by měli schvalovat další protikrizové zákony
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Patří k nim sporné zvýšení strukturálního deficitu příští rok až na čtyři procenta hrubého domácího produktu a jeho jen postupné snižování v dalších letech.

Senát vrátil do dolní komory k opětovnému posouzení také možnost odkladu nájemného v bytech a v prostorách pro podnikání. Sněmovna bude muset znovu hlasovat rovněž o působení lékařů ze zemí mimo Evropskou unii bez potřebné aprobace v nemocnicích. Všechny předlohy souvisí s nynější koronavirovou krizí.

K novým vládním předlohám předloženým ve stavu legislativní nouze patří také zvýšení plateb státu na zdravotní pojištění za jeho pojištěnce a zavedení státních záruk za komerční úvěry pro podnikatele. Následně by poslanci mohli poslanci diskutovat o rozvolňování vládních opatření zavedení k omezení šíření nového koronaviru a o přímých nákupech zdravotnických ochranných pomůcek.

Pokud se Sněmovna stihne s tímto programem vypořádat, schůze by mohla pro tento týden skončit. Pokračovala by v květnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…