Poslanci by měli splnit Zemanovu podmínku pro jmenování vlády

21.01.2014 6:55

Poslanci by dnes měli splnit podmínku, kterou prezident Miloš Zeman stanovil pro jmenování nové vlády ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL. Do výborů zřejmě propustí novelu služebního zákona, jež má pomoci odpolitizovat státní správu a stabilizovat ji.

Poslanci by měli splnit Zemanovu podmínku pro jmenování vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hlasování v poslanecké sněmovně

Na programu mimořádné schůze svolané na podnět koaličních poslanců jsou i další normy v úvodním kole projednávání. Jde o předlohy označované za protikorupční, jejichž schválení požaduje iniciativa Rekonstrukce státu.

Jde o rozšíření pravomocí Nejvyššího kontrolního úřadu, registr smluv na internetu a změnu jednacího řádu sněmovny, která by měla zprůhlednit proces schvalování zákonů.

Nejsledovanější bude asi novela zákona o státní službě, jehož zásadní části dosud nenabyly účinnosti. Předlohu poslanců sociální demokracie hodlá nová koalice měnit. Svoji novelu služebního zákona projednala minulý týden vláda v demisi Jiřího Rusnoka. Na nynější schůzi ji poslanci zařadit nemohou, mohla by se ale dostat na pořad řádné únorové schůze dolní komory.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Účtuje za Fica

5:00 „Magdo Vášáryová, tak se vám to líbí?“ Ivan Vyskočil se neudržel. Účtuje za Fica

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM „Atentát na slovenského premiéra. Šokující zpráva! Média podsouvají…