Poslanci proberou daňový balíček a zvýšení rodičovské

25.09.2019 6:45

Poslanci se budou dnes opět zabývat vládním daňovým balíčkem a zvýšením rodičovského příspěvku. Ve druhém čtení je také návrh zákona o právu na digitální služby, podle kterého by lidé mohli komunikovat se státními úřady do pěti let výhradně elektronicky bez nutnosti dokládat informace v papírové podobě.

Poslanci proberou daňový balíček a zvýšení rodičovské
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Daňový balíček především zvyšuje spotřební daně u lihu a tabákových výrobků. Rozpočtový výbor doporučil zachovat daňové osvobození plynu určeného pro vytápění v domovních kotelnách a navrhl úpravy ve zdanění hazardu včetně výher.

Základní rodičovský příspěvek by měl vzrůst od ledna podle vládní novely o 80 000 korun na 300 000 korun. V případě vícerčat se zvýší z 330 000 na 450 000 korun. Vyšší rodičovská připadne podle předlohy rodičům novorozenců i dětí do čtyř let, kteří budou příspěvek zrovna pobírat.

V prvním čtení by měli poslanci projednat novely o platech v Nejvyšším kontrolním úřadu a širší poslaneckou novelu trestního zákoníku, která mimo jiné zvyšuje hranice škody pro posuzování majetkového protiprávního skutku jako trestného činu a rozšiřuje využívání dohody o vině a trestu. Na programu je také opakovaná volba dvou členů Rady České tiskové kanceláře.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…