Poslanci projednají zákon o prokazování původu majetku

31.05.2016 6:13

Poslanci budou dnes pokračovat v projednávání zavedení prokazování původu majetku. Ve druhém čtení se budou zabývat taky centrální evidencí účtů nebo změnami v pojišťovnictví včetně omezení provizí zprostředkovatelů.

Poslanci projednají zákon o prokazování původu majetku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanci si odhlasovali zvýšení platu. Plat poslanců se tak zvýší příští rok o 1700 Kč, což je o tři procenta. ČSSD si svou tedy nakonec prosadila

Předloha o prokazování původu majetku předpokládá, že finanční správa bude moci analyzovat výši majetku v souvislosti s daňovým přiznáním. Pokud hodnota neevidovaného majetku převýší sedm milionů korun, finanční správa vyzve poplatníka k prokázání jeho původu a případně jej zdaní a vyměří penále.

Evidence všech účtů, které vedou komerční banky a záložny, má podle vlády pomoci v boji s daňovými úniky nebo s financováním terorismu. Evidence sice nemá obsahovat údaje o zůstatcích, podle vlády ale zrychlí práci policie a finanční a celní správy.

Novela o pojišťovnictví umožní těmto ústavům od příštího roku podnikat v Evropské unii na základě takzvaného jednotného evropského pasu. V unii už jej můžou používat banky. Další předloha z toho oboru má regulovat výplaty provizí pojišťovacím zprostředkovatelům při výpočtu odkupného u pojistných smluv. Provize by měly být rozloženy do pěti let, návrh jejich výši ale neomezuje.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…