Poslanec ČSSD: Seru na to, co si myslí páni v EU a USA!

20.08.2014 10:46

Jaroslav Foldyna, poslanec ČSSD z Děčína, je známý facebookový glosátor. Nyní zareagoval na fakt, že Úřad vlády na rozdíl od prezidentské kanceláře odmítl podpořit v příštím roce podzimní turné ruského pěveckého sboru Alexandrovců po České republice.

Poslanec ČSSD: Seru na to, co si myslí páni v EU a USA!
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Jaroslav Foldyna na mítinku v Lounech

Anketa

Který evropský národ máte nejraději? (Hlasování od 14.4.2016)

52%
1%
2%
32%
1%
2%
0%
hlasovalo: 9724 lidí

ParlamentníListy.cz informovaly, že úřad premiéra Sobotky se rozhodl odmítnout podporu turné, koncipovanému k výročí konce druhé světové války, kvůli současným napjatým vztahům západních zemí s Ruskem.

To velmi rozčílilo poslance Foldynu, který již několikrát v současné krizi vystoupil proti démonizaci Ruska a prezidenta Putina. V tomto případě se navíc podle něj jedná o znevážení památky těch, kteří k vítězství nad Hitlerem přispěli a obětovali tomu třeba i své životy.

„Můj předsedo a premiére, dějiny a pravda se nedají měnit kvůli tomu, že ze rtů svých velkých a dnes silných spojenců odečítáme, co si od nás přeji slyšet,” vzkázal Bohuslavu Sobotkovi k článku. Další komentář pak přidal v diskuzi pod příspěvkem, a v něm ujistil, že sám hodlá úctu osvoboditelům projevit bez ohledu na to, jaká bude oficiální vládní linie.

„Pokud budu živ a zdráv, na ten koncert půjdu,” ujistil poslanec. Už prý jen proto, aby dal jasně najevo svůj názor a vyjádřil vděk těm, kteří osvobodili z gestapáckých cel oba jeho rodiče. „A seru na to, co si o tom myslí páni v USA či celé EU! Jen mrtvá ryba plave s proudem,” vzkázal rázně.

Podobně vyzněl I jeho dřívější příspěvek na síti, ve kterém komentoval stanovisko předsedy Hospodářské komory Vladimíra Dlouhého k sankcím vůči Rusku. Podle něj tato komora velmi jasně ukázala, co je za organizaci, když do svého čela byla schopna zvolit někoho jako je Vladimír Dlouhý. „Dlouhý, jeden z nejhorších ministrů prvni poloviny devadesátých let, který spolulikvidoval hospodářství, tady exceluje,” komentuje argumentační řetězec vrchního hospodáře. „Co čekat od reprezentanta nejziskovější a nejvíce kontroverzní investiční banky světa, Goldman Sachs,” dodává s připomínkou firmy, která Dlouhého po jeho nuceném odchodu z politiky mnoho let zaměstnávala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…