Poslanec nabídl pomoc ženě, které policie zabavila zboží z obchodu

16.01.2014 13:47

Čtenář ParlamentníchListů.cz se obrátil na členy ústavně právního výboru Poslanecké sněmovny, a to kvůli zásahu policie v growshopech. Připomíná případ jedné z majitelek takového podniku, která po policejní razii o vše přišla, třebaže prý i podle dřívějších stanovisek policie podnikala podle zákona.

Poslanec nabídl pomoc ženě, které policie zabavila zboží z obchodu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní zásah, ilustrační foto

„Neznám trestní spis a nerad bych proto k tomuto případu zaujímal jakékoli odborné stanovisko. Uvedená paní má v rámci trestního řízení svého obhájce, který má širokou možnost její obhajoby. Posuzování jakéhokoli protiprávního jednání je věcí pouze OČTŘ, nikoli politiků z ÚPV či politiků obecně,“ odpověděl komunistický poslanec Zdeněk Ondráček.

Skutečné podnikatelské záměry

Petr Kořenek z ČSSD zase namítá, že neví, jaké byly skutečné podnikatelské záměry poškozené živnostnice. „Osobně na provozování growshopu, čili obchodu pro pěstování rostlin pod umělým osvětlením, nevidím nic špatného. Nesouhlasím však s obchodováním s konopím, a to v různých podobách mimo oficiální zdravotnická zařízení – lékárny,“ dodal.

Nejvíce pochopení projevil Jan Farský z TOP 09. „Můj názor je, že razie na tomto místě neměla co dělat. Že pokud došla policie po letech tolerance k závěru, že jde o nelegální činnost, měla postupovat jinak než s demonstrací síly. Pokud se na mě obrátí přímo postižená paní, budu jí nápomocen a k dispozici,“ reagoval poslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …