Poslankyně Šlechtová leží doma s koronou. A český internet ji zdraví hodně krutými vtipy. Blázinec, rambohafík

25.08.2020 16:38

Karla Šlechtová, poslankyně ANO a bývalá šéfka resortu obrany, byla pozitivně otestována na koronavirus. „Mám nyní již horečky, suchý kašel, bolesti kloubů a svalů, těžce se mi dýchá, malátnost,“ popsala svůj stav na Facebooku. Do karantény museli i další poslanci. Tato událost vyvolala na sociálních sítích posměšné reakce.

Poslankyně Šlechtová leží doma s koronou. A český internet ji zdraví hodně krutými vtipy. Blázinec, rambohafík
Foto: www.karlaslechtova.cz
Popisek: Karla Šlechtová

„No vida! Myslel jsem, že je zavřená někde v blázinci, a ona je poslankyně,“ zasmál se Horák. Doktor Roman Šmucler zase poukázal na to, že ačkoliv měla na sobě roušku, tak hygiena poslala všechny kolem do karantény. „Toliko k rouškám,“ poukázal. Uživatel v diskusi se ptal na stav psa exministryně Rambohafíka. „Eště štěká...,“ odpověděl známý investor z devadesátých let Radovan Vávra.

Bývalá ministryně obrany, poslankyně Karla Šlechtová (ANO), se nakazila koronavirem. Politička pro CNN Prima News uvedla, že má kašel, horečky a špatně se jí dýchá. „Pozitivní test mi byl potvrzen v neděli, dodržuji nařízenou izolaci a jsem doma. Od původních příznaků obyčejné bolesti v krku v pátek, kdy jsem šla hned na test, mám nyní již horečky, suchý kašel, bolesti kloubů a svalů, těžce se mi dýchá, malátnost,“ napsala na Facebooku. Podle svých slov ihned upozornila své kontakty i vedení Sněmovny, jelikož měli minulou středu mimořádné jednání. „Vše běží podle opatření hygieny,“ uzavřela příspěvek.

„Mohu potvrdit, že se na našem klubu vyskytl COVID-19 a vše již řeší hygiena. Vím, že některým kolegům byla nařízena karanténa, kolika lidí se to ale týká, to bude vědět spíše pan kancléř, který s hygienou komunikuje,“ pověděl ČTK první místopředseda hnutí a šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek.

Celý článek ZDE:

Anketa

Je Adam Vojtěch dobrý ministr zdravotnictví? (Ptáme se od 25. 8. 2020)

67%
33%
hlasovalo: 13496 lidí

Poslední jednání bylo, jak Šlechtová uvedla, minulou středu, kvůli čemuž budou muset být testováni kolegové nakažené poslankyně, kteří sedí blízko ní. Podle informací CNN budou muset do karantény dva sociální demokraté, z nichž je jeden Petr Dolínek, poslanec a bývalý náměstek primátorky pro dopravu. „Je to pravda, byl jsem ráno na testech a čekám na výsledky,“ potvrdil informaci pro CNN Prima News. Prý se cítí dobře, akorát byl problém, že o tom dostal informaci až včera v půl osmé večer.

„V rámci daného pracoviště byla nařízena karanténa všem vyhodnoceným, tzv. epidemiologicky závažným kontaktům, tj. jedenácti osobám v přímém kontaktu, které byly, jsou a budou dále sledovány včetně provedení testu. Aktuálně v daném případě další onemocnění není registrováno,“ popsala situaci hygiena.

Reakce veřejnosti nedala na sebe dlouho čekat a o Šlechtové se vyjádřil například známý český marketér Jakub Horák. „No vida! Myslel jsem, že je zavřená někde v blázinci, a ona je poslankyně,“ poznamenal.

Vyjádřil se i prezident České stomatologické komory Roman Šmucler. Ten citoval článek z Novinek, podle kterého měla po celou dobu Šlechtová na sobě nasazenou roušku, čímž prý mohla snížit riziko nákazy. „Měla roušku, ale hygiena to vidí jako ‚k ničemu‘ a poslala všechny kolem do karantény. Tolik k rouškám,“ podotkl.

Své k tomu napsal i dříve velmi známý investor Radovan Vávra. Ten se dotkl vývoje české vakcíny proti koronaviru. „Poslanci ANO a ČSSD museli do karantény, ovšem kromě Věry Adámkové, která má už skoro hotovou tu vakcínu,“ napsal Vávra. Věra Adámková je poslankyně ANO, která zaštiťuje český vývoj vakcíny proti koronaviru.

 

 

V diskusi se zeptal uživatel O T na stav dobře známého psa Šlechtové – na Rambohafíka. „Eště štěká...,“ odpověděl Vávra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: tle

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…