Postoj středočeské ČSSD vyžaduje razantní řešení, myslí si Hašek

03.06.2012 15:42

Vedení ČSSD by se mělo podle místopředsedy strany Michala Haška na úterním grémiu razantně postavit k postupu lídrů středočeské sociální demokracie, kteří navzdory výzvám kvůli úplatkářské aféře bývalého hejtmana Davida Ratha zatím odmítli rezignovat. Hašek to dnes uvedl v pořadu Otázky Václava Moravce.

Postoj středočeské ČSSD vyžaduje razantní řešení, myslí si Hašek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jihomoravský hejtman Michal Hašek hovoří na sjezdu ČSSD

"Ta situace ve středních Čechách je zralá k rychlému a razantnímu řešení," uvedl místopředseda ČSSD. Formy řešení nechtěl specifikovat. Zopakoval ale, že kromě rezignace vedení středočeské ČSSD, které doporučil Ústřední výkonný výbor strany, by měla být sestavena nová stranická kandidátka pro podzimní krajské volby ve středních Čechách. Hašek nevyloučil, že by o kandidátce mohlo rozhodnout republikové vedení strany.

Středočeské vedení sice ve středu rozhodlo, že je připraveno převzít politickou odpovědnost, ale rezignovat zatím odmítlo. Chce, aby nejprve rezignovali členové Rady Středočeského kraje, kterou tvoří pouze sociální demokraté. Proti rezignaci krajské rady se necelých pět měsíců před volbami postavila zastupující středočeská hejtmanka Zuzana Moravčíková.

"Někteří lidé ve vedení středočeské ČSSD se zatím chovají způsobem chytré horákyně, to je bohužel vážný problém," komentoval jejich počínání Hašek. Středočeši podle něj udělali chybu, když "přešlapují na místě". "Středočeši musí postupovat rychle a razantně, jenom tak může sociální demokracie jaksi přesvědčit lidi, že je věrohodná," dodal Hašek, který je také jihomoravským hejtmanem a předsedou Asociace krajů ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…