Potopená ruská loď: Ukrajina klestí cestu svému obilí

14.02.2024 12:45

Ukrajinský generální štáb oznámil, že po noci na středu 14. února je Černomořská flotila zase o jeden kus menší. Obráncům vlasti se prý podařilo potopit velkou výsadkovou loď okupantů – konkrétně výsadkovou loď Cesar Kunikov.

Potopená ruská loď: Ukrajina klestí cestu svému obilí
Foto: Repro Youtube
Popisek: Krymský poloostrov

Ukrajinská armáda hlásí další úspěch. V noci na sv. Valentýna prý potopili velkou výsadkovou loď Černomořské flotily Cesar. „Ozbrojené síly Ukrajiny spolu s jednotkami GUR ministerstva obrany zničily velkou výsadkovou loď okupantů Cesar Kunikov,“ uvedlo doslova velení. Později Hlavní zpravodajské ředitelství oznámilo, že VDK Cesar Kunikov byl potopen pomocí námořních dronů Magura V5 a ukázalo video z útoku.

Zprávu od ukrajinského velení převzal server Ukrajinská pravda.

Na stránkách Černomořské flotily Ruské federace se uvádí, že Cesar Kunikov je velká výsadková loď projektu 775. Její délka je 112,5 m, šířka je 15 m, ponor 3,7 m. nese zbraně: 2x2 kanony AK-725, ráže 57 mm, děla 4x8 MANPADS, 2x30 122mm děla NURS A-215 Grad-M. Posádka lodi podle serveru Ukrajinská pravda čítá 147 osob.

Rusové oznámili, že během útoku v Černém moři zneškodnili 6 dronů, ale na sociální síti Telegram také proletěla zpráva, že v Černém moři u poloostrova Krym „něco hoří“.

Agentura Reuters upozornila, že se Ukrajina již řadu měsíců pokouší vytlačit ruské lodě ze západní části Černého moře, aby zprůchodnila tradiční exportní trasu pro zemědělské produkty.

„Ukrajina použila námořní bezpilotní letouny plné výbušnin k útokům na ruské válečné lodě, aby se je pokusila vyhnat ze západních částí Černého moře, a umožnila tak otevřít lodní koridor podél tradičně klíčové exportní trasy,“ uvedla doslova agentura Reuters.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Rusové postupují po celé frontě!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNechtík , 14.02.2024 14:04:57
Avdijivka je pomalu obklíčena a hrozí zde zajetí či smrt d až desetitisíce ukrajinských vojáků, Myslíte, že je zajímá nějaká zničená loď v Černém moři?? Na Ukrajině se lidé začínají bouřit proti mobilizaci, myslíte, že potopení ruské lodi to zvrátí a lidé se budou hlásit dobrovolně do boje za Zelenského a USA? Myslíte, že potopení jedné lodi něco znamená pro vývoz ukrajinského obilí, které ale nikdo nechce? Proč se farmáři v Evropě bouří?? Protože Ukrajina nemá již skoro žádné zbraně, které by mohli provést takovýto útok, děje se jen za přispění Západu. Čímž ale Západ zvyšuje riziko většího konfliktu!!

|  11 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…